Published On: joi, iul. 11th, 2019

Indisciplina pietonală, una dintre principalele cauze de producere a accidentelor de circulaţie

nichiduta.ro

În perioada ianuarie-iunie 2019, pe raza judeţului Dâmboviţa au fost înregistrate 62 accidente rutiere grave şi 245 uşoare.
Indisciplina pietonală a reprezentat una din principalele cauze care a dus la producerea a 51 de evenimente rutiere, în urma cărora 35 de persoane au fost rănite uşor, 12 persoane grav, iar un număr de 6 persoane au decedat.
Poliţia rutieră recomandă pietonilor ca traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului.
La orice traversare, opriţi-vă în afara parţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou!
Nu vă angajaţi în traversarea străzi în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.
Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti! Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă!
Apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi luaţi în calcul că atunci când traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflaţi într-o zonă cu regim de viteză ridicat trebuie să fiţi mai prudenţi!
Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol!
Daţi şoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
După lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, evitaţi, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, iar pentru a fi vizibili purtaţi haine de culori deschise şi elemente reflectorizante! Nu circulaţi pe drumurile publice dacă aţi consumat alcool-posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro