Indisciplina bicicliştilor, sancţionată de poliţişti

Poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de efective de ordine publică, au acţionat pentru identificarea şi sancţionarea bicicliştilor care nu respectă normele rutiere. Astfel, au fost aplicate 416 sancţiuni contravenţionale, dintre care 206 pentru abaterile comise de biciclişti.
Vă informăm că, în perioada ianuarie-martie 2018, pe raza judeţului Dâmboviţa, indisciplina bici-cliştilor a determinat producerea a 11 accidente de circulaţie, soldate cu rănirea uşoară a 11 persoane.
Fiţi responsabili! Respectaţi normele rutiere atât pentru siguranţa dumneavoastră cât şi a celorlalţi participanţi la trafic!
Vă reamintim că nerespectarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice de către cei care se deplasează cu bicicleta atrage sancţionarea contravenţională cu 6-8 puncte amendă.
Recomandări pentru siguranţa bicicliştilor:
Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic -din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul! Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul!
Nu circulaţi cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice!
Atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers!
Nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!
Este recomandabil să purtaţi o cască de protecţie omologată!
Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare)!
Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!
La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PROTEJAREA FONDULUI SILVIC, IN VIZORUL POLIŢIŞTILOR

În urma acţiunilor organizate de poliţişti, la nivel naţional, în luna martie, au fost confiscaţi peste 8.000 de metri cubi de lemn, pentru care obiectivele verificate nu aveau documente legale. Poliţiştii au întocmit 861 de dosare penale şi au aplicat sancţiuni contravenţionale de peste 3,5 milioane de lei. În perioada […]