Published On: joi, dec. 8th, 2016

Indemnizaţiile invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război vor fi majorate

nichiduta.ro

Indemnizaţiile acordate invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război se vor mări cu 75%, conform unui proiect de act normativ ce a fost adoptat recent de Guvern.
Un Proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război a fost adoptat de Executiv pe 29 noiembrie. Acesta prevede că indemnizaţiile pentru invalizi, veterani şi văduvele de război vor fi majorate cu 75% după publicarea documentului în Monitorul Oficial, moment la care acesta va intra în vigoare.
Concret, invalizii vor primi mai mulţi bani, astfel: marii mutilaţi şi cei încadraţi în gradul I de invaliditate vor primi o indemnizaţie de 259 de lei pe lună (majorată de la 148 de lei pe lună), pentru gradul II de invaliditate cuantumul indemnizaţiei va fi de 231 de lei pe lună (majorat de la 132 de lei pe lună), iar pentru gradul III se vor primi 196 de lei lunar (faţă de 112 de lei lunar). De asemenea, şi indemnizaţiile veteranilor şi văduvelor de război (dacă nu s-au recăsătorit) se vor majora: de la 92 de lei pe lună la 161 de lei pe lună.
Într-un comunicat de presă recent al Guvernului se arată că de această măsură vor beneficia peste 13.000 de persoane, în condiţiile în care indemnizaţiile respective n-au mai fost majorate din anul 2008.
În ceea ce priveşte ajutorul anual cuvenit veteranilor de război, văduvelor de război şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat, pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, cuantumul acestuia va fi menţinut la 335 de lei, aşa cum se prevede într-un proiect de hotărâre de Guvern adoptat tot în şedinţa din 29 noiembrie.
Prevederile proiectului de ordonanţă de urgenţă a Guvernului nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să fie publicat în Monitorul Oficial.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro