Indemnizaţie pentru bunici, o iniţiativă lăudabilă a Partidului Conservator

Georgica dumitruGrupul parlamentar al Partidului Conservator a pregătit, urmând să depună în scurt timp în Parlament, o propunere legislativă ce vizează modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind susţinerea concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copiilor, prin acordarea posibilităţii bunicilor de a beneficia de o sumă lunară pentru îngrijirea copilului, în situaţia în care părinţii se întorc la locul de muncă.
„Consider inspirată şi binevenită iniţiativa colegei noastre, doamna Lia Ardelean, în condiţiile în care prognozele pe termen lung ale demografilor privind reînnoirea generaţiilor în România sunt destul de sumbre. Este nevoie de politici ferme de încurajare a natalităţii în România, iar această propunere legislativă îşi doreşte să devină un sprijin real pentru familiile care vor copii, dar întâmpină dificultăţi în creşterea lor. Cadrul afectiv – emoţional în care ne creştem copiii este foarte important, iar prezenţa bunicilor în viaţa nepoţilor conferă atât un confort psihic părinţilor, cât şi bazele unei dezvoltări armonioase a personalităţii copiilor. Fiecare ştim, din propria experienţă, că ataşamentul faţă de bunici este puternic şi, de foarte multe ori, de neînlocuit. Ca să nu mai spunem despre beneficiile prelungirii vieţii active a persoanelor vârstnice, care în ziua de astăzi trăiesc din ce în ce mai mult sentimentul inutilităţii sociale. Implicaţii pozitive ale unei astfel de legi sunt, din punctul meu de vedere, de necontestat şi îmi doresc ca propunerea Partidului Conservator să intre în scurt timp în dezbaterea Legislativului pentru a fi adoptată”, a declarat deputatul PC de Dâmboviţa, Georgică Dumitru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DECLARAŢIE POLITICĂ "Apologia unui model falimentar - austeritatea"

Vă mărturisesc că nu mi-am propus, în cadrul intervenţiilor mele, să fac dese referiri la preşedintele Traian Băsescu. Motivele sunt, pe cât de numeroase, pe atât de simple. Rezumându-le într-o frază nedrept de sintetică, cred sincer că domnia sa aparţine, prin tot ceea ce a reprezentat, reprezintă, a făcut şi […]