Published On: mie, aug. 7th, 2013

ÎNCEPUT DE SĂPTĂMÂNĂ NEFAST PENTRU CONDUCĂTORII AUTO Numai într-o zi, şase accidente rutiere pe drumurile din Dâmboviţa

nichiduta.ro

accidentDepăşirea neregulamentară, neatenţia la volan, neasigurarea la schimbarea direcţiei de deplasare şi deplasarea neregulamentară a pietonilor pe partea carosabilă, acestea sunt principalele cauze ale celor şaşe accidente care s-au produs numai luni, 5 august, pe drumurile publice din Dâmboviţa. Două dintre accidentele de circulaţie s-au soldat cu vătamarea corporală gravă a două persoane, iar celelalte patru accidente s-au soldat cu vătămarea corporală uşoară a altor două personae. Şi pagubele materiale au fost însemnate. De remarcat este că toate cele şase accidente rutiere s-au produs în mediul rural, astfel trei pe drumurile naţionale (DN 7 – Bâldana, DN71 -Doiceşti, DN 72 – Dărmaneşti), două pe drumuri judetene (DJ 711 – Racoviţa, DJ721 -Văcăreşti), iar unul pe str. Popa Marin din Aninoasa: „în jurul orelor 08:45, în com. Aninoasa, sat Săteni, str. Popa Marin, în dreptul imobilului nr. 94, numitul S.C., de 36 ani, din localitate, în timp ce conducea mopedul marca Piagio, având alte preocupări de natură a-i distrage în mod periculos atenţia, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a căzut într-un şanţ. Conducătorul mopedului nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului mopedului.
în jurul orelor 10:45, pe DJ 711, la km. 14+200 metri, în afara com. Bucşani, satul Racoviţă, numitul N.I, de 22 ani, din com. Băleni, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia, având alte activităţi de natură a-i distrage atenţia în mod periculos şi coroborat cu lipsa de experienţă, a pierdut controlul asupra direcţiei, a derapat în afara părţii carosabile, intrând în coliziune cu un copac. Din accident a rezultat ranirea gravă a conducătorului auto.
în jurul orei 07:40, pe DJ 721 în localitatea Văcăreşti, numitul C.I., de 27 ani, din com. Văcăreşti, în timp ce conducea un autoturism marca Renault, l-a acroşat şi accidentat grav pe numitul C.M., de 82 ani, din localitate, care se deplasa ca pieton, pe partea dreaptă a carosabilului.
In jurul orelor 09:05, pe DN 72 la Km 57, în localitatea Dărmăneşti, numita S.A. de 24 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul marca Opel, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcţie de mers către stânga, fiind acroşată şi accidentată uşor de autospeciala marca Scania condusă de numitul D.M., de 41 ani, din com. Rafov, jud. Prahova.
în jurul orelor 12:50, pe DN 7 la km 32+800m, în afara localităţii Bâldana, com. Tărtăşeşti, numitul O.M., de 24 ani, din com. Slobozia Moară, conducând autoturismul marca Daewoo Matiz, a efectuat manevra de depăşire a altui autoturism în timp ce din sens opus se apropia autoturismul marca Opel Astra condus regulamentar de numitul D.V., de 34 ani, din com. Produleşti, intrând în coliziune frontală cu acesta. Din accident a rezultat rănirea uşoară a numitei P.M., de 42 ani, din com. Lunguleţu, pasageră în autoturism. În jurul orei 12:40, pe DN 71, km 57+540m, în interiorul comunei Doiceşti, numitul S.I., de 26 ani, din mun. Ploieşti, judeţ Prahova, în timp ce conducea autoturismul marca Citroen, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de depăşire şi, încercând să revină pe sensul său de mers, a pierdut controlul asupra direcţiei şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto”, a afirmat subinspector de poliţie Ciurea Constantin, Serviciul Rutier Dâmboviţa
Recomandări pentru conducătorii auto:
– respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie;
– semnalizaţi orice schimbare a direcţiei de mers şi asiguraţi-vă temeinic înainte de a începe manevra în sine;
– concentraţi-vă asupra traficului şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timpul deplasării;
– păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculele care circulă în faţa dumneavoastră;
– adaptaţi în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro