Published On: joi, mart. 9th, 2017

Începe simularea examenelor naţionale

nichiduta.ro

In perioada 13-17 martie, elevii de clasa a VlII-a şi cei ai claselor a Xl-a şi a XII-a vor susţine simularea examenelor de evaluare naţională, respectiv bacalaureat. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, notele obţinute vor fi afişate în data de 31 martie şi nu vor fi trecute în catalog, rezultatele urmând să fie discutate la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ preuniversitar în parte.
In Dâmboviţa vor susţine simularea pentru evaluarea naţională 4549 de elevi de clasa a VIII-a iar la simularea pentru bacalaureat vor participa 3700 de elevi de clasa a XI-a şi 3679 elevi de clasa a XII-a. Referitor la aceste testări, inspectorul şcolar general al ISJ Dâmboviţa, prof. Sorin Ion, a spus că vor fi pentru mulţi ca un duş rece şi că „nu se aşteaptă diferenţe semnificative faţă de anul trecut”. Cu precizarea că,de regulă, notele de la simulări au fost,în medie, cu până la 20% mai mici decât acelea de la examene şi nu toţi participanţii tratează simulările cu seriozitatea cuvenită.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro