Published On: lun, mart. 4th, 2013

ÎNCEPE REABILITAREA COLEGIULUI NAŢIONAL IENĂCHIŢĂ VĂCĂRESCU

nichiduta.ro

ienachita vacarescuLa finalul săptămânii trecute, Gabriel Boriga, primarul municipiului Târgovişte, a semnat ultimul contract din cele 10 pentru reabilitarea şcolilor şi liceelor târgoviştene. După ce a trecut printr-o perioadă de contestaţii, iată că veştile bune au sosit, pentru respectiva instituţie de învăţământ, odată cu venirea primăverii. Este vorba despre Colegiul Naţional lenăchiţă Văcărescu, unul dintre cele mai bune licee din oraş, de care primarul a promis că va ţine cont în proiectele de reabilitare a unităţilor de învăţământ, fiind, de altfel, liceul pe care l-a absolvit şi el. „Am aşteptat cu nerăbdare acest moment şi vreau să vă spun că aşteptăm cu şi mai mare nerăbdare finalizarea, cu speranţa că totul va fi bine şi va ieşi frumos. Ne dorim ca totul să iasă bine, aşa cum este planificat”, a declarat Gabriela Năduh, directorul Colegiului. „Principalii beneficiari sunt profesorii, unii petrecând o viaţă în acest liceu, apoi elevii, părinţii şi, nu în ultimul rând, comunitatea. Acesta este un proiect al comunităţii, al oraşului şi mă bucur, în calitate de primar, dar şi personal, în calitate de fost elev al liceului, că, în sfârşit, şi lenăchiţă va beneficia de fonduri europene… Este vorba atât de reabilitare a structurii, faţadei, izolare termică, instalaţii, geamuri, reţele de apă, reţele de canalizare, obiecte sanitare, dar şi dotări didactice, deci se va învăţa într-o instituţie de secol XXI, de nivel european”, a declarat edilul Gabriel Boriga.
Proiectul de reabilitare a liceului se va desfăşura pe parcursul unui an de zile, iar elevii nu vor fi nevoiţi să facă naveta la alte unităţi de învăţământ, fiind găsită o soluţie în acest sens de către primărie, Inspectoratul Şcolar şi Colegiul I. Văcărescu. Finanţarea acestui proiect este de 1.600.000 de euro şi vine, în procent de 98%, de la Uniunea Europeană, iar 2% este contribuţia locală. Constructorul este firma Genicom, din Piteşti, aceeaşi care s-a ocupat şi de reabilitarea Şcolii Paul Bănică din Târgovişte, a cărei recepţie a fost deja făcută la timp. Celelalte nouă unităţi de învăţământ dâm-boviţene care au fost sau sunt reabilitate în prezent cu bani europeni, prin proiecte contractate de primărie, sunt: Şcoala „Paul Bănică”, Grupul Şcolar Voievodul Mircea, Colegiul Constantin Cantacuzino, Şcoala Coresi, Liceul Nicolae Ciorănescu, Şcoala Smaranda Gheorghiu, Liceul Petru Cercel, Colegiul Naţional Constantin Carabella şi Liceul de Arte Bălaşa Doamna, ultimele două fiind deja finalizate.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro