Începe procedura de achiziţii publice, pentru proiectare şi execuţie, la cel mai mare proiect de infrastructură de apă-canal din istoria judeţului

Ec. Adrian Dumitru, managerul general al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA, a prezentat stadiul implementării celui mai mare proiect de infrastructură de apă şi canalizare din istoria judeţului, într-o conferinţă de presă la care au participat Cornel Ştefan, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şi Cristian Stan, primarul Municipiului Târgovişte. Adrian Dumitru a făcut un scurt istoric al derulării proiectului în valoare de 320 milioane de euro,finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, amintind că Studiul de Fezabilitate a fost înaintat către Autoritatea de Management pe 5 decembrie 2019 şi a ajuns la un grad de conformitate de peste 95% pe 3 septembrie 2020. În consecinţă se poate trece la următoarea etapă, anume începerea procedurilor de achiziţii publice pentru contractarea proiectării şi execuţiei lucrărilor. De altfel, conferinţa de astăzi a fost prilejuită de faptul că documentaţiile pentru primele două loturi ale celui mai mare proiect de infrastructură pentru apă şi apă uzată, din judeţul Dâmboviţa vor fi încărcate în Sistemul Informatic de Achiziţii Publice (SICAP), începând de mâine, 27 noiembrie 2020. Cele două contracte de lucrări de tip „proiectare şi execuţie” vizează realizarea de surse de apă, rezervoare, staţii de clorinare, staţii de pompare şi aducţiuni.
Primul contract (CL01), în valoare de peste 6 milioane Euro, vizează localităţile: Târgovişte, Aninoasa, Şotân-ga, Vulcana Băi, Dragomireşti, Tătărani, Văcăreşti şi Perşinari şi prevede lucrări în Gospodăria de Apă Priseaca, staţie nouă de pompare la Teiş, în incinta Staţiei de Pompare în Gospodăria de Apă Vulcana Băi, reabilitări foraj şi Staţie Pompare în Gospodăria de Apă Dragomireşti Sud, Gospodăria de Apă Lazuri, reabilitare foraj şi Gospodăria de Apă Gheboieni (Tătărani) şi conducte de aducţiune.
În ceea ce priveşte cel de-al doilea contract de lucrări, în valoare de aproximativ 10 milioane Euro, localităţile beneficiare sunt: Titu, Conţeşti, Răcari, Lunguleţu, Potlogi, Odobeşti, Ciocăneşti şi Slobozia Moară. Contractul presupune lucrări de extindere şi reabilitare front captare Titu – Braniştea; reabilitare gospodării de apă existene la Titu, Lunguleţu, Conţeşti, Răcari, Colacu, Pitaru, Slobozia Moară, Produleşti; construcţia unei noi gospodării de apă la Ciocăneşti şi conducte de aducţiune. În total sunt 19 contracte de lucrări şi şapte contracte pentru achiziţia de echipamente, pentru care vor fi demarate procedurile de achiziţii publice. De acest proiect vor beneficia locuitorii din 52 unităţi administrativ-terito-riale din judeţ, în care vor fi realizate şi extinse sistemele de apă şi canalizare. La finalul acestei investiţii fără precedent în Dâmboviţa, reţelele de apă canal vor acoperi 94% din totalul gospodăriilor. în cadrul conferinţei de presă, preşedintele CJD, Corneliu Ştefan, a transmis:
„Nu vreau să folosesc cuvinte mari, dar astăzi este un moment istoric pentru judeţul Dâmboviţa, în care conducerea Companiei de Apă din Municipiul Târgovişte lansează caietele de sarcini pentru primele două loturi, pentru execuţia acestor lucrări. Este un moment important, pe care dâmboviţenii îl aşteaptă, este un moment important în care atât eu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, cât şi primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, şi nu în ultimul rând, conducerea Companiei de Apă, am avut un singur obiectiv, acela de a demara acest proiect, de a debloca anumite probleme.
(…) Vreau să felicit conducerea Companiei de Apă, pentru cum a gestionat această perioadă grea privind acest proiect şi vreau să o asigur că voi fi alături de dumnealor şi de toţi angajaţii, pentru a demara lucrările şi bineînţeles, pentru a le finaliza”.
Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan:
„Marcăm astăzi, practic, debutul ultimei etape, la ceea ce înseamnă faza de scoatere la licitaţie publică, inclusiv a contractului de execuţie, pentru două secţiuni importante din acest proiect, în valoare de aproximativ 15 milioane de Euro. Este un proiect foarte important pentru judeţul nostru, foarte important pentru comunităţile locale, un proiect de natură să schimbe într-o măsură importantă ceea ce înseamnă confortul în multe unităţi administrativ – teritoriale în contextul în care, după implementarea cu succes a acestui proiect, avem rezolvată într-o proporţie importantă problema apei, canalizării în judeţul Dâmboviţa, pe un proiect cu o valoare fără precedent”.
Prin „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată, în judeţul Dâmboviţa în perioada 2014 – 2020”, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, alături de alte 51 de unităţi administrativ-teritoriale, va beneficia de lucrări de reabilitare, extindere şi înfiinţare reţele de alimentare cu apă şi canalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

De Ziua Naţională a României, acces gratuit în muzeele din subordinea Consiliului Judeţean

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, invită publicul să sărbătorească Ziua Naţională a României printr-o incursiune în istoria judeţului Dâmboviţa, oferind accesul gratuit marţi, 1 decembrie 2020, la muzeele din Târgovişte şi în cadrul Ansamblului Brâncovenesc de la Potlogi.Ca în fiecare an, programul special de vizitare […]