Începe „Mimesis Fest”

Timp de şapte zile, 23 – 29 iulie 2018, la Târgovişte se desfăşoară cea de-a IlI-a ediţie a festivalului de teatru pentru copii „Mimesis Fest”.
Festivalul are ca scop promovarea şi stimularea artei interpretative şi este totodată o alternativă de petrecere a vacanţei în aer liber.
Trupele, care susţin spectacole de teatru în fiecare zi, sunt formate din actori profesionişti. În cadrul festivalului vor susţine spectacole şi tineri absolvenţi ai clasei de teatru de la Şcoala de Arte „Octav Enigărescu” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa. Aceştia vor pune în valoare, printr-o interpretare proprie, piese de teatru clasice, aducând la viaţă personaje îndrăgite din lumea poveştilor.
Prezentarea unor piese deosebite, printre care se vor regăsi şi frumoasele poveşti Fata babei şi fata moşneagului, Cenuşăreasa, Hansel şi Gretel, reprezintă o modalitate plăcută şi eficientă de a transmite copiilor noştri lecţii de viaţă.
Workshop-urile adresate copiilor, grupate generic sub denumirea „Teatru de improvizaţie”, vor fi susţinute de actori profesionişti.
De asemenea, vor avea loc ateliere de creaţie unde copiii vor putea să confecţioneze măşti şi personaje din poveşti.
Astfel, timp de 7 zile, iubitorii teatrului sunt aşteptaţi să petreacă momente frumoase alături de actori şi personajele întruchipate de aceştia.
Locul de desfăşurare va fi platoul din faţa teatrului „Odiseu” (zona Centrului Vechi), teatru partener al evenimentului.
Accesul la festival este gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Au aruncat o geantă plină cu bijuterii, dintr-o maşină, iar poliţiştii i-au prins pe suspecţi

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 12 Poliţie Rurală Tărtăşeşti au depistat doi bărbaţi de 46 şi 49 de ani în timp ce se deplasau cu un autoturism pe raza localităţii Gulia. În momentul depistării, aceştia au aruncat din autovehicul o geantă în care se aflau mai multe ceasuri, bijuterii şi […]