ÎNCEPE ÎNSCRIEREA ELEVILOR DE CLASA A VIII-A PENTRU EVALUAREA NAŢIONALĂ

eleviIn judeţul nostru, potrivit informaţiilor oferite de inspectorul şcolar Mihaela Anton, 4.531 de candidaţi sunt aşteptaţi să se înscrie la această evaluare. Evaluarea Naţională 2014 începe lunea viitoare cu proba scrisă la Limba şi literatura română, iar pe 1 iulie vor fi afişate rezultatele finale. Examenul va fi supravegheat video şi în 2014, iar camerele vor fi instalate şi în sălile în care se descarcă subiectele, precum şi în sălile în care se evaluează lucrările scrise. Modul de calculare a mediei de admitere la liceu se schimbă de anul acesta. Dacă până acum, media celor patru ani de gimnaziu avea o importanţă de 50%, ponderea acesteia scade la 25%. În schimb, evaluarea naţională pentru liceu va avea un impact mai mare, adică 75%, faţă de vechea metodă de calcul cu 50%. La sesiunea de simulare a probelor de Evaluare Naţională din martie, procentul de promov-abilitate în Dâmboviţa a fost de 42,31%.
Calendarul Evaluării Naţionale 2014: Înscrierea la Evaluarea Naţională: 16 – 18 iunie, Limba şi literatura română – proba scrisă: 23 iunie, Limba şi literatura maternă -proba scrisă: 24 iunie, Matematică – proba scrisă: 25 iunie, Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00): 27 iunie, Depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00): 27 iunie, Rezolvarea contestaţiilor: 28 iunie – 30 iunie, Afişarea rezultatelor finale după contestaţii: 1 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

FOTBAL JUDEŢEAN LIGA A 4-A S-A ÎNCHEIAT COMENTARIILE CONTINUĂ...

Aşadar, campionatul Ligii a 4-a a luat sfârşit, comentariile continuă. Cum ştiţi, la start au fost 18 echipe, iar la linia de sosire au ajuns doar 16, două cedând cursa pe traseu, GAZ METAN FINTA, în tur, PETROLUL VALEA MARE, în retur. Să trecem în revistă cele 16 echipe care […]