Începe „Crizantema de Aur”, ediţia a 51-a

Pe parcursul a trei zile, 18-20 octombrie 2018, în municipiul Târgovişte, se desfăşoară sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO şi sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural, cea de-a 51-a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur”.
În acest an tema este „Romanţa ne uneşte”, evenimentul fiind dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918 şi, totodată, salvgardării şi promovării Romanţei ca gen muzical al patrimoniului cultural naţional, în vederea înscrierii acesteia în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii.
Organizatorii acestei ediţii sunt: Primăria şi Consiliul Local Municipal Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, în colaborare cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, cu Uniunea Muzicienilor din Moldova, în coproducţie cu Televiziunea Română şi în parteneriat cu Radio România.Evenimentul se desfăşoară la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte. Concertele vor începe în fiecare seară la ora 18.00.Juriul Concursului de Interpretare va fi format din mari interpreţi de romanţă şi personalităţi ale vieţii muzicale din România şi Republica Moldova. Preşedintele de onoare al juriului: compozitorul Eugen Doga.
Juriul Concursului de Creaţie va fi format din renumiţi compozitori români din România şi Republica Moldova, desemnaţi de UCMR şi UMM. Preşedintele de onoare al juriului: compozitorul Jolt Kerestely;
Prezentatori: Alexandra Velniciuc şi Octavian Ursulescu. Regia şi scenografia: Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” Târgovişte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

17 octombrie, Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei

La 17 octombrie este marcată, în fiecare an, Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei. Ziua este marcată începând cu data de 17 octombrie 1987. Data a fost desemnată pentru a promova gradul de conştientizare al necesităţii de a eradica sărăcia în toate ţările. În acea zi, peste o sută de mii […]