INCENDIUL DE VEGETAȚIE A ÎNGREUNAT CIRCULAȚIA

Echipajele de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița au acționat în ultimele ore pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat că pe Autostrada Al București – Pitești, la kilometrul 60, în zona localității Uliești, județul Dâmbovița, pe sensul de mers Pitești – București, s-a produs un incendiu de vegetație. Nu au rezultat victime, însă circulația rutieră a fost restricționată pe banda unu și de urgență, pentru stingerea focului de către pompierii aflați la fața locului.
Măsuri de prevenire a unor astfel de evenimente
Reamintim dâmbovițenilor că pericolul mare la incendiile de vegetație uscată îl constituie propagarea flăcărilor la
locuințe, anexe gospodărești, depozite de furaje, păduri, plantații agricole ș.a.m.d..

De asemenea, subliniem faptul că intervenția specializată pentru stingerea acestor arderi necesită utilizarea unui volum apreciabil de resurse, costurile acestor intervenții fiind semnificative.
Pentru evitarea producerii unor astfel de evenimente, instituția noastră atenționează atât cetățenii, cât și instituțiile și operatorii economici asupra obligativității respectării prevederilor legislației în vigoare.
Astfel, în vederea realizării igienizării terenurilor prin ardere, cetățenii au obligația de a solicita și obține, de la autoritățile competente, următoarele documente:

 • Accept de la Agenția pentru Protecția Mediului;
 • Permis de lucru cu focul.
  Emiterea permisului de lucru cu focul se face prin grija primarului de către șeful serviciului voluntar pentru situații de urgență sau persoana desemnată în acest sens.
  De asemenea, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.
  Arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:
 • condiții meteorologice fără vânt;
 • colectarea în grămezi a resturilor vegetale în cantități astfel încât arderea să poată fi controlată;
 • executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcții și să nu afecteze rețelele electrice, de comunicații, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
 • curățarea de vegetație a suprafeței din jurul fiecărei grămezi pe o distanță de cinci metri;
 • desfășurarea arderii numai pe timp de zi;
 • asigurarea mijloacelor și materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
 • supravegherea permanentă a arderii;
 • stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;
 • interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Polițiștii dâmbovițeni au aplicat 328 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 77.315 lei, în ultimele 24 de ore

Polițiștii dâmbovițeni au organizat noi acțiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea siguranței rutiere pe drumurile publice și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, fiind organizate 20 de acțiuni punctuale.Astfel, pe parcursul zilei trecute, polițiștii au intervenit la 25 de evenimente, dintre care 19 au fost […]