Incendiu la un depozit de substanţe chimice din Butimanu

Alertă de gradul zero în rândul pompierilor damboviteni. Au acţionat pentru lichidarea incendiului cu 45 de pompieri şi 10 autospeciale, 7 de stingere cu apă şi spumă, 2 ambulanţe SMURD şi o autoscară. Incendiul a fost observat de paznicul locaţiei şi a anunţat prin 112 la ora 7:35.
Populaţia a fost alertată prin RO-Alert, fiind transmis mesaj pentru că cetăţenii din zona să îşi poată lua măsuri de auto-protectie şi adăpostire şi sa faciliteze accesul forţelor de interventie.
Iniţial a fost anunţată existenta in depozit a nitroglicerinei, dar informaţia nu a fost reală, in depozit fiind depozitate răşini epoxidice şi poliuretanice, substanţe inflamabile lichide. In alt spatiu, separat de spaţiul incendiat, se afla depozitata nitroceluloză, dar nu a fost pericol de afectare a acesteia, incendiul fiind localizat rapid la limitele interioare ale depozitului.
Au ars materiale şi substanţe combustibile din interiorul halei de depozitare pe o suprafaţă de aproximativ 1000 mp. Nu au existat victime.
Cauza probabilă a producerii incendiului este în curs de stabilire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sesiune de informare a poliţiştilor damboviteni cu şoferii de microbuze şcolare

In contextul apropierii noului an şcolar şi având în vedere faptul că siguranţa elevilor reprezintă una dintre priorităţile poliţiei dâmboviţene, poliţiştii de la rutieră au organizat sesiuni de informare şi instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi. Poliţiştii le-au atras atenţia cu privire la necesitatea respectării regulilor de […]