Incendiu la o hală de producţie piese de mobilier din Târgovişte

Timp de 24 de ore, pompierii dâmboviţeni au fost în alertă. La o hală producţie piese de mobilier din Târgovişte a izbucnit un puternic incendiu, acesta fiind anunţat, prin apel 112, în dispeceratul integrat ISU-SAJ.
La sosirea pompierilor, incendiul era generalizat atât la acoperişul construcţiei, cât şi în interiorul acesteia (la hala de producţie/depozitare şi sediul administrativ).
Intervenţia a fost una foarte dificilă şi de durată din cauza cantităţii foarte mari de materiale combustibile, a fumului dens degajat, ţinând cont şi de faptul că operaţiunile s-au desfăşurat în condiţii de vizibilitate redusă.În urma incendiului au ars: acoperişul construcţiei pe o suprafaţă de cca. 1700 mp, materiale textile/imitaţie piele, produse finite (canapele), spumă poliuretan-ică, vatelină, material lemnos şi PAL, utilaje producţie, două centrale termice şi alte bunuri folosite în procesul de producţie. Se pare că incendiul a izbucnit în urma efectuării unor operaţiuni de sudură, fără respectarea normelor, aceasta fiind cauza probabilă a producerii incendiului stabilită în urma cercetărilor efectuate la faţa locului. Pe lângă lichidarea incendiului, obiectivul principal al forţelor de intervenţie a fost protejarea obiectivelor situate în imediata vecinătate. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca acest eveniment să nu se transforme într-un dezastru, salvând din calea flăcărilor două ateliere de producţie şi un autoturism (de la obiectivul afectat), locuinţe ale cetăţenilor, o staţie de distribuţie gaze naturale, o fabrică de mobilă, mai multe ateliere de prelucrare primară a lemnului (gatere cu depozite de material lemnos), un imobil P+2 şi o hală metalică. Forţele şi mijloacele cu care s-a intervenit pentru lichidarea incendiului au fost următoarele:
– 17 autospeciale de stingere (11 de la ISU Dâmboviţa, două de la ISU Bucureşti-Ilfov, două de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Târgovişte şi două de la Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă al OMV-Petrom)
– 3 platforme de lucru la înălţime (una de la ISU Dâmboviţa şi două de la ISU Bucureşti-Ilfov)
– cca. 100 de pompieri militari şi civili.
Ca măsură de siguranţă, pentru preîntâmpinarea reaprinderii incendiului, un echipaj de intervenţie a rămas pe timpul nopţii la locul evenimentului, acţionând pentru stingerea micilor focare existente şi înlăturarea efectelor incendiului. Pentru protejarea populaţiei posibil a fi afectată de fumul rezultat din incendiu, IGSU a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT. Zona de transmitere a cuprins celulele de telefonie mobilă din municipiul Târgovişte.
Mesajul a fost următorul: „Incendiu fabrică de mobilă cu degajări mari de fum. Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor! DSU/IGSU”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii de la Serviciul Rutier, aproape de liceeni prin lecţii de educaţie rutieră

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au susţinut lecţii de educaţie rutieră la Liceul Tehnologic Constantin Brâncoveanu din Târ-govişte. Peste 150 de liceeni au aflat de la poliţişti despre cum să traverseze strada corect, cât de important este să folosească centura de siguranţă şi dispozitivele de retenţie omologate, precum şi care […]