Incendiu la o gospodărie din comuna Conţeşti

Pompierii dâmboviţeni au fost alertaţi, prin apel 112, despre producerea unui incendiu la o gospodărie din satul Mereni (comuna Conţeşti).
Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două de la Garda Răcari şi una de la Detaşamentul Titu.
La sosirea forţelor de intervenţie incendiul se manifesta la două anexe gospodăreşti (cameră centrală termică alimentată cu lemne şi o bucătărie de vară), precum şi la acoperişul şi mansarda locuinţei.
A fost o intervenţie dificilă, pompierii reuşind lichidarea incendiului după 3 ore de luptă cu flăcările.
Din fericire nu au existat victime, dar pagubele materiale au fost însemnate. Au ars:

acoperişurile anexelor (cca. 40mp) şi locuinţei (cca. 180mp) şi bunuri materiale din acestea (aparatură electronică şi electro-casnică, obiecte de mobilier, materiale textile, lemne de foc.
Din cercetările efectuate la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza neglijenţei proprietarei care a încercat să aprindă focul la centrala termică turnând motorină peste jarul existent, moment în care s-a produs o răbufnire, combustibilul lichid s-a aprins şi s-a răspândit în camera centralei.


ATENŢIE la utilizarea sistemelor de încălzire locală!

Pentru siguranţa locuinţei sau gospodăriei dumneavoastră, se interzice:

  • utilizarea mijloacelor de încălzire (de orice tip) fără a fi supravegheate sau lăsate sub supravegherea copiilor;
  • utilizarea altui tip de combustibil decât cel destinat alimentării sistemului de încălzire;
  • aprinderea focului în sobe/centrale termice prin stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile;
  • depozitarea materialului combustibil deasupra sobelor sau uscarea hainelor sau a altor materiale combustibile pe sobe sau în imediata apropiere a lor;
  • utilizarea sobelor fără uşiţe la focare şi cenuşare;
  • funcţionarea sobelor supraîncălzite.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Verificările privind respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 au fost intensificate de jandarmi

Pe fondul creşterii numărului de noi cazuri confirmate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, jandarmii dâmboviţeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor impuse de autorităţi. Astfel, în perioada 19 – 25 octombrie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, alături de celelalte structuri cu atribuţii în domeniul […]