ÎNCĂ UN PAS GREŞIT LUCEAFĂRUL ORADEA – CHINDIA TÂRGOVIŞTE 0-0

Mihai ROŞOIU

Stadion: Baza Sportivă Luceafărul (Sânmartin – Bihor)
Luceafărul: Moga – Gunie, Oros (cpt.), Opriş, Moihedja – Vas. Pop, Prejmerean, Chiorean (Al. Băican 75′), Mitrică (C-tin. Roşu 70′) – Ţîră (Al. Dulca 61′), G. Paraschiv
Rezerve neutilizate: Moroz – Preoteasa, Sg. Pop, Luduşan Antrenor: Cristian Lupuţ Eliminat: Paul Opriş 71′ (cumul de cartonaşe galbene)
Chindia: Aioani – Martac, C. Dinu, Acasandrei (D. Florea 73′), D. Dumitraşcu – Andr. Şerban (Alin Manea 59′), D. Novac, Andr. Lungu, Mihaiu – Cr. Neguţ, Cherchez (cpt.)(Crinel Stoica 82′) Rezerve neutilizate : Ius. Popescu – Vătavu, R. Simion, Nisipeanu
Antrenor: Viorel Moldovan
Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare);
Asistenţi: Raul Constantin Ghiciulescu
(Lugoj) şi Andrei Nicolae Chiţoiu
(Timişoara).
Aşa cum au obişnuit până acum în actuala ediţie de campionat, fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au scos un nou rezultat bun pe teren propriu, deşi în partidele din deplasare nu prea contează şi sunt umiliţi. De această dată, sâmbătă, luceferii au primit replica actualului lider al clasamentului Ligii 2, Chindia Târgovişte, echipă cu care s-a bătut de la egal la egal, iar la capătul unei dispute echilibrate scorul a fost egal, 0-0.
Este de menţionat totuşi că dâmboviţenii au ratat o lovitură de la 11 metri, în cea de-a doua repriză, penalty care a fost îndelung contestat de bihoreni. De asemenea, arbitrul sătmărean Ovidiu Mazilu a acordat şi un cartonaş roşu, arătându-l fundaşului central orădean Opriş, tot în repriza a doua.
Penalty inexistent şi eliminare uşor acordată
Prima ocazie mai periculoasă a jocului a aparţinut gazdelor, în minutul 4, când Prejmerean a centrat din dreapta, iar Ţîră a reluat cu capul de la 11 metri, dar portarul dâmboviţenilor, Aioani, a scos în corner, de lângă bara din stânga sa.
După o partidă bună a orădenilor în primele 30 de minute, în care nu s-a văzut că echipa adversă ar fi cea de pe primul loc, în minutul 35 au avut şi dâmboviţenii o primă ocazie, atunci când, după o degajare lungă a portarului Aioani, Andrei Şerban a primit la marginea suprafeţei de pedeapsă, a intrat în careu şi de la 15 metri a trimis puternic, dar pe direcţia portarului orădean Moga, care a reţinut cu siguranţă.
Până la pauză au mai fost câte două şarje ofensive de fiecare parte, dar nu s-a concretizat nimic, astfel că la jumătatea disputei tabela de marcaj a stadionului din Sânmartin a rămas nemodificată.
Repriza a doua a adus mai multe evenimente. Mai întâi, în minutul 51, când atacantul oaspeţilor Cherchez l-a fentat în centru pe Oros şi a căzut după ce Opriş la împins umăr la umăr şi i-a luat mingea. Arbitrul a acordat incredibil de uşor penalty, dar lovitura de la 11 metri ce a fost executată în minutul următor de acelaşi Cherchez a fost ratată. Mai exact, acesta a bătut prost, trimiţând puternic, în sus, mult peste poartă.
În minutul 61, antrenorul orădean Cristian Lupuţ a dat semn că se mulţumeşte cu un rezultat de egalitate, scoţându-l pe atacantul Cătălin Ţîră şi înlocuindu-l cu mijlocaşul Alexandru Dulca.
Un eveniment important al jocului s-a petrecut în minutul 71, când Neguţ s-a împiedicat de Paul Opriş în dreapta careului, după ce fundaşul bihorean intrase prin alunecare. Acesta a văzut al doilea cartonaş galben, după ce pe primul l-a văzut la faza penalty-ului inexistent, şi a fost eliminat. A fost o nouă decizie ciudată şi îndelung contestată de bihoreni a arbitrului Mazilu. De altfel, până la finalul jocului, acesta a fost apostrofat din tribună de fanii bihorenilor.
Ocazii mari ratate în prelungiri
de ambele părţi
Deşi au avut superioritatea numerică, târgoviştenii nu au demonstrat că sunt o echipă de pe primul loc şi care se avântă în atac pentru a obţine victoria, deşi antrenorul Viorel Moldovan a făcut schimbările de aşa natură.
Totuşi, în minutul 86, oaspeţii au avut o bună ocazie. După o centrare deviată din stânga, Neguţ, demarcat singur la 6 metri, a plonjat şi a reluat cu capul pe lângă poartă, ratând incredibil. În 90+1, nou-intratul pe teren Crinel Stoica a rămas cu mingea la picior la marginea careului, a fost nemarcat şi a şutat, dar mingea s-a dus puţin peste transversală.
La rândul lor, orădenii puteau da lovitura, la ultima fază a jocului, în minutul 90+2, când portarul Chindiei, Aioani a respins cu un braţ peste transversală o minge trimisă periculos din dreapta de Vasile Pop, la o acţiune în viteză.
Jocul s-a încheiat cu scorul alb, de 0-0, aspect care, în cele din urmă a mulţumit ambele combatante.
Antrenorii, mulţumiţi
De altfel, la conferinţa de presă de după joc antrenorul Cristian Lupuţ a apreciat evoluţia elevilor săi, declarându-se mulţumit de rezultat, în condiţiile în care a evoluat în faţa liderului şi a avut inferioritate numerică timp de 20 de minute. Deşi s-a văzut nemulţumit de maniera de arbitraj, Lupuţ a preferat să nu mai comenteze acum prestaţia sătmăreanului Ovidiu Mazilu, cel pe care l-a criticat şi la jocul precedent când a arbitrat în Bihor, în partida cu UTA şi când acesta a eliminat şi atunci un jucător de la Luceafărul.
Viorel Moldovan, antrenorul Chindiei, la rândul său, nu s-a declarat nemulţumit de rezultatul de egalitate, deşi echipa sa a avut superioritate numerică, subliniind că echipe precum Luceafărul sunt imprevizibile.
După această partidă, Luceafărul rămâne tot pe locul 15, cu 19 puncte. Sursa: Bihoreanul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VICTORIE MARE PENTRU FLACĂRA! Steagul Roşu BRAŞOV - FLACĂRA MORENI 1-2 (1-2)

Stadion: Tineretului. Spectatori:500. Au marcat: Vlad Boţia (23) / Eugen Matei (15), Marius Zidăroiu (42). Braşov: Moldoveanu – Răduţoiu, Damian, Burlacu, Voicu – Stângă, Dumbravă(46 Strătilă) – H. Popa, Cocan(66 Avram), Boţia -Toader(86 Danciu). Antrenor: Florin Stîngă. Flacăra: Sârbu- Oprea, Matei, Oaie, Cernea-Neacşu, Dinu(57 Ilie/ 90+3 Costache)-Zidăroiu(87 Roman), Drăgan, A. […]