Published On: sâm, iun. 8th, 2013

Încă o promisiune respectată – Liceul „Petru Cercel” finalizat la standarde europene

DIGITAL CAMERAElevii Liceului „Petru Cercel” din Târgovişte pot fi bucuroşi şi mândri – localul este gata să-i primească în toamnă într-o clădire reabilitată şi modernizată la standarde europene, datorită unui proiect prin care primăria municipiului a atras fonduri nerambursabile pentru 10 unităţi de învăţământ târgoviştene.
Valoarea lucrărilor la Liceul „Petru cercel” a fost de 7 milioane de lei, din care 98%, fonduri europene nerambursabile.
Cei peste 600 de elevi care învaţă la „Petru Cercel” vor avea din această toamnă toate condiţiile necesare desfăşurării procesului de învăţământ. Sălile de clasă sunt reabilitate şi, în plus, tinerii se vor bucura de o bibliotecă spaţioasă şi luminoasă aflată la parter, laboratoare de informatică moderne, dar şi de o sală de sport spaţioasă, modernă, realizată cu o tehnologie de ultimă oră şi de un teren de sport cu nocturnă. „După ce am reuşit să recepţionăm şi să aducem la standarde europene trei unităţi şcolare din, C.N. C. „Carabella”, Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” şi Şcoala „Paul Bănică”, acum am recepţionat şi considerăm că ne aflăm în etapa în care putem să recepţionăm o lucrare de reabilitare şi consolidare a Liceului Petru Cercel”, a declarat Gabriel Boriga, primarul Municipiului Târgovişte. „Am avut trei obiective importante aici: reabilitarea corpului principal, acolo unde 18 săli de clasă au fost cu totul modernizate, începând cu alimentarea cu apă, canalizarea, sistemele electrice, sistemele termice. Totul este nou: lambriurile, parchetul. Urmează să vină şi dotările. De asemenea, o sală de sport nouă, cu sisteme moderne implementate şi, nu în ultimul rând, teren de sport, cu suprafaţă sintetică, ce va avea şi iluminat nocturn. În acest moment, Liceul Petru Cercel, din punct de vedere al dotării şi al infrastructurii, pot spune că cel mai modern din municipiul Târgovişte”, a mai precizat Gabriel Boriga, la recepţia lucrărilor la liceul Petru Cercel.
„Începând de astăzi, am îmbrăcat haine noi. Ne bucurăm. Mulţumim tuturor factorilor care ne-au sprijinit şi acum ne obligă pe mai departe să avem grijă de tot şi este o mare responsabilitate”, a declarat şi directorului liceului, Ion Lungu.
La recepţia lucrărilor au luat parte şi city managerul oraşului, Gabriel Cioacă, dar şi deputatul Florin Popescu.
În acest moment, mai sunt 6 proiecte aflate în derulare, iar primarul municipiului a declarat că speră ca până la 15 septembrie încă 5 din aceste proiecte să fie date spre folosinţă elevilor şi profesorilor.

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>