Published On: joi, mart. 13th, 2014

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit NIFON s-a reîntors de la Sinaxa Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe de la Constantinopol

nichiduta.ro

nifonÎnaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit NIFON s-a aflat în perioada 5-10 martie la Patriarhia Ecumenică din Constantinopol unde a făcut parte din delegaţia Ortodoxiei româneşti, condusă de Patriarhul României, care a participat la Sinaxa Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe. Înaltpreasfinţia Sa a revenit în ţară, luni, 10 martie, alături de delegaţia patriarhală, prilej cu care la Paraclisul istoric Sfântul Mare Mucenic Gheorghe al Reşedinţei Patriarhale a fost oficiată o slujbă de mulţumire.
Amintim că Înaltpreasfinţia Sa a participat, în Duminica Ortodoxiei, în ziua de 9 martie a.c., în Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din cartierul Fanar (Istanbul), la Sfânta Liturghie, iar, în seara aceleiaşi zile a însoţit pe Întâistătătorul Bisericii noastre, Preafericitul Părinte Patriarh DANIEL, în vizita pe care a efectuat-o comunităţii româneşti din oraşul de pe Bosfor, la Biserica Sfânta Muceniţă Paraschevi din Istanbul.
Precizăm că cea mai importantă hotărâre a Sinaxei este aceea că Sfântul şi Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe se va reuni în anul 2016 în preajma Sărbătorii Rusaliilor, la Constantinopol, în celebra şi Sfânta Biserică a Sfintei Irina unde a avut loc cel de-al doilea Sinod Ecumenic.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro