Published On: lun, mart. 10th, 2014

ÎNALTPREASFINŢITUL PĂRINTE ARHIEPISCOP Şl MITROPOLIT NIFON PARTICIPĂ LA SINAXA ÎNTÂISTĂTĂTORILOR BISERICILOR ORTODOXE DE LA CONSTANTINOPOL

nichiduta.ro

nifonÎnaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON participă, în aceste zile, la Constantinopol (Istanbul, Turcia) la Sinaxa Intâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe, ca membru al delegaţiei Ortodoxiei româneşti, care este condusă de Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL.
Sinaxa, care pregăteşte lucrările Sfântului şi Marele Sinod Ortodox, a fost deschisă, în Catedrala Sfântul Gheorghe din cartierul constanti-nopolitan Fanar, de slujba Te Deum-ului şi de cuvântul Sanctităţii Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, care a evidenţiat necesitatea organizării de întâlniri cu Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe, pentru a mărturisi împreună unitatea credinţei şi a răspunde la problemele societăţii contemporane.
Patriarhul României a rostit un cuvânt în plenul întrunirii, intitulat Sinaxa panortodoxă – eveniment spiritual reprezentativ, în care a prezentat utilitatea şi responsabilitatea care revine Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe în faţa provocărilor lumii contemporane.
Precizăm că la Sinaxa Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe, ce se va încheia pe 9 martie a.c., în Duminica Ortodoxiei, participă 13 delegaţii ale Bisericii Ortodoxe.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro