În zona Peştera se desfăşoară Tabăra de Schi

Instruiţi în tainele schiului, distracţie, voie bună şi nu în ultimul rând siguranţă, acestea sunt principiiile de bază ale celei de-a 43-a ediţie a Taberei de Schi, în zona Peştera din masivul Bucegi, judeţul Dâmboviţa, 5 ianuarie-10 ianuarie 2020.
Timp de o săptămână, zeci de copii, de la cea mai fragedă vârstă, 5 ani şi până aproape de majorat vor petrece clipe de neuitat pe platoul montan dâm-boviţean Bucegi, zona Padina-Peştera, cazaţi la Hotelul Peştera. Deja a devenit o tradiţie de 43 de ani ca în luna ianuarie, în zona Peştera să se desfăşoare Tabăra de Schi.
La Peştera se va desfăşura Tabăra de Schi
Tabăra se va desfăşura pe parcursul a şase zile, sub directa coordonare a profesorului Doru Deaconescu. Participă peste 50 de copii, atât din Dâmboviţa, cât şi din alte judeţe din ţară. Unii dintre ei vor face cunoştinţă pentru prima dată cu echipamentul de schi, alţii sunt deja veterani.
Concursul de schi pe vârste
În ultima zi de tabără va avea loc concursul de schi pe vârste, mulţi dintre ei punând în valoare tot ce au învăţat pe parcursul unei săptămâni. Zona montană dâmboviţeană Padina-Peştera devine tot mai atractivă pe zi ce trece, iar tot mai mulţi turişti vin să vadă frumuseţile naturii din masivul dâmboviţean Bucegi. Autorităţile judeţene trebuie să depună tot efortul pentru dezvoltarea zonei şi să ofere infrastructura necesară turiştilor care aleg să ne viziteze judeţul.
Toţi copiii care participă la această tabără, pe lângă cursuri de schi, vor avea parte de drumeţii, concursuri educative, foc de tabără şi nu în ultimul rând vor primi diplome, medalii şi cadouri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Boboteaza, tradiţii şi superstiţii

Boboteaza, sărbătorită în ziua de 6 ianuarie, încheie ciclul sărbătorilor de iarnă şi are, pe lângă înţelesurile creştine -momentul naşterii spirituale a Mântuitorului – trăsături de mare sărbătoare populară. 6 ianuarie este ziua în care a fost botezat lisus Hristos de către loan Botezătorul. Cu acest prilej, lisus s-a făcut […]