Published On: lun, iul. 24th, 2017

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Dâmboviţa au fost sesizate 12 infracţiuni de „lovire sau alte violenţe”

nichiduta.ro

Poliţiştii le recomandă cetăţenilor să fie calmi, să nu intre în discuţii contradictorii cu persoanele aflate în stare de ebrietate şi să rezolve orice neînţelegere pe cale amiabilă, fără să recurgă la violenţă
În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Dâmboviţa au fost sesizate 12 infracţiuni de „lovire sau alte violenţe”.
În conformitate cu prevederile Codului Penal, lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
De asemenea, fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă. Aşadar, pentru a preveni şi combate acest gen de infracţiune, le recomandăm cetăţenilor să adopte un comportament responsabil şi să respecte normele de convieţuire civică.
În situaţia în care aveţi păreri diferite nu încercaţi să vă impuneţi folosind agresivitatea verbală sau fizică. Nu uitaţi : o palmă poate ucide !
Evitaţi consumul de alcool sau de substanţe interzise întrucât acestea au efecte negative atât asupra consumatorului cât şi a persoanelor din jur.
De cele mai multe ori, alcoolul consumat chiar şi în cantităţi mici conduce la violenţă şi agresivitate. Sub influenţa alcoolului, o simplă remarcă sau un gest poate fi interpretat greşit, determinând manifestări violente.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente