În ultima săptămână, pompierii dâmboviţeni au avut peste 80 de intervenţii

Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 82 evenimente: 14 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 28 incendii de vegetaţie, 18 acţiuni pentru asigurare zonă, 16 acţiuni pentru asistenţă persoane şi 6 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (o salvare de animal, 4 deblocări de uşă şi o degajare copac căzut pe carosabil).
Echipajele SMURD din
cadrul ISU „Basarab I”
Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 201 cazuri medicale.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 6 controale pe linia situaţiilor de urgenţă (3 la unităţi de învăţământ şi 3 la operatori economici care deţin/ exploatează azotat de amoniu), 74 controale la obiectivele (clădirile) în care se organizează secţii de votare şi două controale de autorizare privind securitatea la incendiu (la unităţi de producţie).
De asemenea, au mai fost desfăşurate două activităţi (în comun cu IPJ/DSVSA) privind măsurile care trebuie adoptate pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2 la obiective cu afluenţă mare de public. S-au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale principale (avertismente). Nu au fost aplicate sancţiuni complementare. Au fost emise 3 autorizaţii de securitate la incendiu (pentru două unităţi de producţie şi o clădire de supraveghere copii) şi un aviz de securitate la incendiu (pentru o clădire de producţie).
În această perioadă, ISU „Basarab I” Dâmboviţa a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locaţiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unităţi spitaliceşti, în sprijinul DSP Dâmboviţa în desfăşurarea acţiunilor specifice, precum şi acţiuni de decontaminare a tehnicii şi personalului care a participat la misiunile de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Atenţie! Faptele antisociale săvârşite în Munţii Bucegi, sancţionate de jandarmii montani

Jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera au desfăşurat mai multe acţiuni preventive incidente faptelor săvârşite cu încălcarea prevederilor Legii nr. 54 din 2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, Legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi OUG nr. 23 din 2008 prvind pescuitul şi […]