Published On: joi, aug. 24th, 2017

În toamnă este preconizată creşterea dăbânzilor la creditele în lei

nichiduta.ro

Indicatorul Robor la 3 luni, în funcţie de care se calculeaza dobanzile la cele mai multe credite in lei, a urcat la sfârşitul săptămânii trecute până la 0,90% pe an, nivel maxim de la începutul lunii mai. Creşterea Robor la 3 luni , indicator bancar principal , confirmă prognozele finanţiştilor şi reprezintă un semnal în sensul că, în toamnă, este de aşteptat o creştere a dobânzii de politică monetară. În acest an, Robor la 3 luni a atins un nivel maxim, de 0,93%, în 3 mai, pentru ca ulterior să se menţină sub pragul de 0,9% . Robor la 6 luni a stagnat la 1,08%.
Trendul ascendant se face simţit după ce dobanzile interbancare au scăzut puternic anul trecut, iar Robor la 3 luni a înregistrat în septembrie şi în octombrie 2016 un nivel minim istoric de 0,68% pe an.
Dobanzile au reintrat pe o traiectorie ascendenta de la fnalul lunii octombrie 2016, chiar daca s-au oprit, o lunga periodă, îintre 0,8% şi 0,9%, pentru Robor la 3 luni.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro