În toamnă este preconizată creşterea dăbânzilor la creditele în lei

Indicatorul Robor la 3 luni, în funcţie de care se calculeaza dobanzile la cele mai multe credite in lei, a urcat la sfârşitul săptămânii trecute până la 0,90% pe an, nivel maxim de la începutul lunii mai. Creşterea Robor la 3 luni , indicator bancar principal , confirmă prognozele finanţiştilor şi reprezintă un semnal în sensul că, în toamnă, este de aşteptat o creştere a dobânzii de politică monetară. În acest an, Robor la 3 luni a atins un nivel maxim, de 0,93%, în 3 mai, pentru ca ulterior să se menţină sub pragul de 0,9% . Robor la 6 luni a stagnat la 1,08%.
Trendul ascendant se face simţit după ce dobanzile interbancare au scăzut puternic anul trecut, iar Robor la 3 luni a înregistrat în septembrie şi în octombrie 2016 un nivel minim istoric de 0,68% pe an.
Dobanzile au reintrat pe o traiectorie ascendenta de la fnalul lunii octombrie 2016, chiar daca s-au oprit, o lunga periodă, îintre 0,8% şi 0,9%, pentru Robor la 3 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

AFIR a publicat noua versiune a Manualului de achiziţii pentru beneficiarii privaţi ai PNDR 2020

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat recent o nouă versiune a Manualului operaţional de achiziţii pentru beneficiarii privaţi care au obţinut finanţare prin intermediul submăsurilor din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Prevederile noii versiuni a Manualului, care stabileşte normele şi modalitate derulării […]