În primele opt luni ale acestui an, pe drumurile publice din judeţul Dâmboviţa, 85 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 18 persoane

Pentru deplasări în siguranţă, poliţiştii de la rutieră recomandă tuturor participanţilor la trafic să manifeste responsabilitate şi să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie!
Astfel, vă reamintim că în calitate de pieton trebuie să traversaţi drumul public doar prin locurile special amenajate şi să nu vă angajaţi în traversarea străzi în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.
Asiguraţi-vă întotdeauna că şoferii v-au înţeles intenţia de a traversa şi au oprit autovehiculul.
Totodată, conducătorii auto trebuie să acorde prioritate de trecere la pătrunderea într-o intersecţie cu sens giratoriu, conducătorilor de vehicule care se află în interiorul acesteia, iar în intersecţiile nedirijate, vehiculelor care circulă din partea dreaptă.
Pentru prevenirea unor evenimente negative, este necesar să respectaţi limita legală de viteză pentru fiecare segment de drum şi să nu conduceţi dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
Totodată, poliţiştii le reamintesc bicicliştilor că trebuie să circule cât mai aproape de mar

ginea din dreapta a drumului, iar înainte să pătrundeţi cu bicicleta pe arterele prioritare, trebuie să reduceţi viteza, să vă asiguraţi temeinic şi să acordaţi prioritate de trecere celorlalţi participanţi la trafic.
De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în faţă, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluo-rescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare.
În primele opt luni ale acestui an, pe drumurile publice din judeţul Dâmboviţa, s-au produs 85 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 18 persoane, rănirea gravă a 76 de persoane şi rănirea uşoară a 28 de persoane.
Totodată, au fost înregistrate 302 accidente rutiere uşoare, cu 17,48% mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
În urma analizei statisticilor existente la nivelul poliţiei rutiere, principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost abaterile comise de biciclişti, indisciplina pietonală, neacor-darea priorităţii de trecere şi viteza excesivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Controale DSV în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală

Controalele inspectorilor sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor în în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală se realizează în baza Programul de supraveghere şi control pentru anul 2020 şi vizează operatorii din industria alimentară care îşi desfăşoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de […]