În primele 9 luni, IPJ Dâmboviţa a eliberat 42.583 de certificate de cazier judiciar

În perioada ianuarie-sep-tembrie a.c., la nivelul instituţiei noastre au fost eliberate 42.583 de certificate de cazier judiciar, dintre care 42.204 pentru persoane fizice.
Cele mai multe certificate de cazier judiciar, 32.568, au fost eliberate de la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, prin Serviciul Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative.Vă reamintim că, din luna martie a anului 2014, la nivelul Poliţiei Municipiului Moreni, Poliţiei Oraşului Pucioasa, Poliţiei Oraşului Găeşti şi Poliţiei Oraşului Răcari, centrele de eliberare a cazierului judiciar au devenit operaţionale, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-11:00. Astfel, şi la aceste ghişee, se emit „pe loc” certificate de cazier judiciar către persoanele fizice sau juridice fără antecedente penale. Pentru persoanele cunoscute în evidenţa cazierului judiciar, documentul în cauză se eliberează în termenul legal de trei zile.
În perioada de referinţă, la nivelul acestor centre au fost eliberate 10.015 caziere judiciare, din care 5.360 de către Poliţia Oraşului Găeşti şi 2.320 de Poliţia Municipiului Moreni.
În conformitate cu prevederile Legii 290/2004, persoanele fizice sau juridice pot obţine propriul certificat de cazier judiciar ori extras din cazierul judiciar prin depunerea (personal sau de către alte persoane care au fost împuternicite prin procură notarială) cererii-tip, completată cu datele de stare civilă şi motivată, la orice subunitate de poliţie unde există un ghişeu de cazier judiciar.
Pentru persoanele fizice, cererea trebuie să fie însoţită de cartea de identitate.
În cazul persoanelor juridice, cererea-tip se poate depune şi electronic, iar pentru ambele modalităţi de depunere, aceasta va fi însoţită de următoarele documente: dovada calităţii de persoană juridică, dovada că deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice şi o copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal.
Comunicarea datelor din cazierul judiciar se face în condiţiile prevăzute de Legea 290/2004 şi cu respectarea prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi a legislaţiei privind prelucrarea şi circulaţia datelor cu caracter personal. În conformitate cu prevederile art. 12 lit. d din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, informaţiile cu privire la datele personale se exceptează de la accesul liber al cetăţenilor.
Mai multe informaţii privind eliberarea cazierului judiciar pot fi obţinute şi de pe pagina de internet a Inspectoratului, accesând următorul link: https://db.politiaromana.ro/ro/util e/program-de-lucru-ghisee/elib-erare-cazier-judiciar, precum şi din alte surse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţa RCA este obligatorie şi pentru automobilele înmatriculate, care nu sunt folosite

Încheierea unui contract de asigurare de răspundere civilă auto este obligatorie inclusiv atunci când vehiculul în cauză este neutilizat dar încă înmatriculat într-un stat membru şi poate să fie condus. Potrivit unei decizii a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, obligaţia este valabilă chiar dacă vehiculul doar este parcat pe […]