în Piaţa Tricolorului din Târgovişte, copiii cu sindrom Down au participat la ateliere tematice, au oferit îmbrăţişări trecătorilor şi au eliberat baloane cu heliu

În data de 21 martie este marcată Ziua Mondială a Sindromului Down, iar în data de 2 aprilie Ziua internaţională de Conştientizare a Autismului, în vederea acceptării şi integrării persoanelor cu dizabilităţi în societate.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dâmboviţa a participat la evenimentele organizate la iniţiativa Primăriei Târgovişte, prin Centrul de zi pentru copii cu autism şi sindrom Down Sfânta Maria şi Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi, dedicate copiilor cu sindrom Down sau autism.
În data de 21 martie 2019, în Piaţa Tricolorului din Târgovişte, copiii cu sindrom Down au participat la ateliere tematice, au oferit îmbrăţişări trecătorilor şi au eliberat baloane cu heliu.
La nivelul judeţului Dâmboviţa sunt 1654 copii încadraţi în grad de handicap, din care 82 copii cu sindrom Down şi 292 copii cu autism, iar pentru a veni în sprijinul acestor copii şi al familiilor lor, se oferă servicii gratuite în cadrul centrelor specializate. Aceste centre funcţionează atât în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dâmboviţa, cât şi în subordinea Primăriei Municipiului Târgovişte – Direcţia de Asistenţă Socială Târgovişte.
La această dată, DGASPC Dâmboviţa oferă servicii specializate de terapie pentru copii în cadrul Centrului de recuperare, socializare şi consiliere a copilului cu dizabilităţi (Târgovişte str. Vlad Ţepeş, nr. 6 A), în cadrul Centrului de recuperare şi reabilitare pentru copilul cu handicap (Târgovişte, str. ion Ghica, nr. 2, pavilion B) şi în cadrul Centrului de recuperare pentru copilul cu handicap (Găeşti, str. Acad. Şerban Cioculescu, nr. 32).
Serviciile oferite în cadrul centrelor specializate sunt: terapie ocupaţională, hidroterapie, terapie comportamentală aplicată (ABA), consiliere psihologică a copilului, kinetoterapie, logopedie, educaţie formală şi informală, consiliere şi educare a părinţilor/ reprezentantului legal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Trei caravane mobile, dotate şi acreditate pentru screening radiologie şi diagnostic molecular rapid al tuberculozei vor porni prin ţară

La 24 martie este marcată, anual, Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei, cu scopul de a face cunoscute publicului cunoştinţe esenţiale despre cauzele, prevenţia şi tratamentul amintitei boli, obiectivul final fiind eradicarea acesteia. În perioada 24 Martie -10 Aprilie 2019, se va desfăşura campania „Ziua Mondială Împotriva Tuberculozei”. Sloganul de […]