În Piaţa Tricolorului din Târgovişte a fost formată o fundită umană pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV/SIDA

Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA este marcată anual la 1 decembrie, fiind o oportunitate pentru populaţia de pe tot globul de a fi solidară în lupta sa împotriva sindromului HIV. Şi la nivelul judeţului Dâmboviţa, DSP Dâmboviţa în colaborare cu Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa şi mai multe unităţi şcolare târ-govişte desfăşoară o serie de activităţi.
În Piaţa Tricolorului din Târgovişte a fost formată o fundiţă umană pentru a marca Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA. Zeci de tineri au vrut să tragă un semnal de alarmă asupra riscului de infectare. În întreaga lume, la fiecare zece secunde, un pacient seropozitiv moare. Voluntarii Crucii Roşii Dâmboviţa, elevi de la Colegiul Naţional „C. Cantacuzino”, elevi ai Şcolii postliceale sanitare „Christiana” au purtat pelerine roşii formând fundiţa umană ce semnifică solidaritatea cu persoanele afectate de infecţia HIV. Se întâmplă de multe ori ca oamenii infectaţi cu HlV să fie discriminaţi de societate. Tocmai de aceea unul dintre scopurile acestei acţiuni este acceptarea persoanelor seropozitive.
Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV/SIDA se celebrează, pe de o parte, pentru a sensibiliza şi a-i comemora pe cei care au murit din cauza acestor boli, pe de altă parte, pentru a sărbători succesul referitor la accesul crescut la tratament şi servicii de prevenţie. Totodată, se are în vedere conştientizarea efectelor devastatoare ale SIDA şi susţinerea măsurilor de combatere a acesteia. În fiecare an se desfăşoară campanii pentru a atrage atenţia asupra riscurilor de transmitere a virusului HIV şi asupra posibilităţilor actuale de prevenţie şi tratament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dăruim Cercetăşie, primim bucurie!

După cum se ştie, luna Decembrie este una a cadourilor. Cadouri oferite din suflet şi cu multă dragoste celor pe care îi iubim, prin acest gest încercând să le aducem multă bucurie. În apropierea marii sărbători a Naşterii Domnului şi a celui mai iubit sfânt de către copii, Sfântul Nicolae, […]