În nicio şcoală în care elevii susţin Evaluarea Naţională 2021, nu vor fi organizate cursuri cu prezenţă fizică în timpul probelor de examen

„In nicio şcoală în care elevii susţin Evaluarea Naţională 2021 „nu vor fi organizate cursuri cu prezenţă fizică în timpul probelor de examen”, a precizat Maria Manea, secretarul de stat din Ministerul Educaţiei. Aceasta a făcut menţiunea pentru a clarifica eventualele interpretări care ar putea apărea după anunţul de luni dimineaţa în care ea, preşedinte al comisiei naţionale de examen, spunea că în perioada examenului propriu-zis şcolile trebuie să se organizeze astfel încât elevii din celelalte clase să vină fizic la şcoală.
Vor fi organizate cursuri cu celelalte clase doar „după încheierea probelor de la Evaluarea Naţională, acolo unde, repet, acest lucru este posibil din punctul de vedere al infrastructurii, numărului de formaţiuni de studiu şi al situaţiei epidemiologice specifice acelei şcoli”, a declarat Maria Manea.
„Consiliul de Administraţie al unităţilor de învăţământ, desemnate centre de examen, va decide, raportat la infrastructura unităţilor, la numărul de formaţiuni de studiu şi la situaţia epidemiologică, modalitatea de organizare şi desfăşurare a procesului instructiv educativ al celorlalte formaţiuni de studiu.

În situaţia în care se decide organizarea acestui proces cu prezenţa fizică a elevilor, programul cursurilor va fi stabilit după finalizarea zilnică a activităţii comisiei de examen din respectiva unitate. Aşadar, nu vor fi organizate cursuri cu prezenţă fizică în timpul probelor de examen, respectiv în timpul desfăşurării activităţilor specifice din centrul de examen, ci după încheierea acestora, acolo unde, repet, acest lucru este posibil din punctul de vedere al infrastructurii, numărului de formaţiuni de studiu şi al situaţiei epidemiologice specifice acelei şcoli”, a spus secretarul de stat
Maria Manea a mai spus că în şcolile care sunt centre zonale de evaluare, adică în care se corectează lucrările, cursurile vor trece exclusiv online.
„În cazul unităţilor de învăţământ-centre zonale de evaluare – procesul instructiv educativ se va organiza exclusiv online. În situaţia în care au fost selectate la nivel judeţean centre zonale de evaluare altele decât unităţile de învăţământ, avem exemple în ţară, în mod evident că acolo nu se impune scenariul online, pentru că nu exista proces instructiv educativ”, potrivit oficialului.
Reamintim că ultima săptămână de şcoală pentru elevii din clasele P-VII şi IX-XI, perioada 21-25 iunie, se suprapune peste probele de la Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a, care au loc între 22 şi 25 iunie 2021.

Calendar Evaluarea Naţională 2021
07 – 11 iunie 2021 Înscrierea la evaluarea naţională se face automat de către şcoli, elevii sau părinţii nu trebuie să depună nicio cerere
11 iunie 2021 Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
22 iunie 2021 Limba şi literatura română – probă scrisă
24 iunie 2021 Matematica – probă scrisă
25 iunie 2021
Limba şi literatura maternă – probă scrisă
29 iunie 2021 Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor (până la ora 14:00)
29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) -30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestaţiilor
30 iunie – 4 iulie 2021 Soluţionarea contestaţiilor
4 iulie 2021 Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ACŢIUNE PENTRU VERIFICAREA TRANSPORTULUI RUTIER PUBLIC DE PERSOANE

În perioada 7-13 iunie 2021, sunt organizate activităţi de control în trafic, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Poliţiştii rutieri au acţionat, la nivel naţional, pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa alcoolului/substanţelor psihoac-tive, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului rutier public de persoane.Astfel, au fost verificate […]