În mai puţin de opt ore, 27 permise de conducere reţinute şi cinci certificate de înmatriculare, retrase

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au organizat o razie pentru depistarea şi sancţionarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie.
De asemenea, poliţiştii au avut în atenţie şi verificarea modului în care se respectă măsurile de protecţie impuse în contextul epidemiologic actual, conform Lagii nr. 55/2020, pentru limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2.
În urma activităţilor din teren, poliţiştii de la rutieră şi ordine publică au aplicat 308 sancţiuni contravenţionale, au reţinut 27 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.
Astfel, 240 de sancţiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 şi 37 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020.
Totodată, din totalul sancţiunilor aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumul public, 83 au fost pentru depăşirea limitei legale de viteză, 45 pentru neportul centurii de siguranţă şi 7 pentru utilizarea telefonului mobil la volan. Alte 21 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru abaterile comise de pietoni şi 17 pentru cele săvârşite de bici-clişti.
În continuare forţele de ordine acţionează pe raza întregului judeţ pentru a menţine un climat de ordine şi siguranţă publică, pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic, pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile de protecţie impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Garda de Mediu Dâmboviţa nu iartă pe cei care încalcă legea

Urmare a sesizării telefonice a unui echipaj al IPJ Dâmboviţa, Postul de Poliţie Moroeni, cu privire la oprirea în trafic pe ruta Sinaia – Fieni a unei autoutilitare ce transporta deşeuri în amestec (materiale plastice, textile, saci şi găleţi cu moloz, resturi rigips, gresie faianţă spartă, resturi lemn) echipa de […]