În judeţul Dâmboviţa vor fi amenajate 432 de secţii de votare pentru alegerile europarlamentare

votareDupă ce au fost organizate, la Târgovişte şi în judeţ, locurile speciale pentru afişajul electoral pe care partidele, alianţele electorale, dar şi candidaţii independenţi pot pune afişe cu cei care aşteaptă să fie votaţi pe 25 mai, s-a stabilit şi unde vor fi amenajate secţiile de votare.
Astfel, pentru scrutinul din 25 mai, în judeţul Dâmboviţa vor fi amenajate 432 de secţii de votare. Alegerile europarlamentare vor avea loc pe data de 25 mai 2014. Diferit faţă de celelalte procese electorale, aşa cum bine ştiţi, începând de la acest tur de alegeri, Autoritatea Electorală Permanentă a primit competenţe legale clare în ceea ce priveşte listele electorale şi numărul de alegători, prin operaţionalizarea Registrului Electoral. Potrivit actelor normative care reglementează buna organizare şi desfăşurare a scrutinului din ziua de 25 mai 2014, Ministerul Afacerilor Interne asigură: achiziţionarea hârtiei necesare pentru tipărirea buletinelor de vot prin intermediul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale; imprimarea buletinelor de vot prin Regia Autonomă „Monitorul Oficial”; confecţionarea ştampilelor cu menţiunea „Votat” prin Regia Autonomă „Monetăria Statului”; imprimarea timbrelor auto-colante, prin Compania Naţională „Imprimeria Naţională” – S.A şi aplicarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică pe întreaga durată de desfăşurare a procesului electoral. Pe linia competenţelor de organizare, specifice MAI, la nivel naţional cei 3.186 de primari ai unităţilor administrativ-teritoriale în care se va desfăşura scrutinul de la 25 mai 2014 au organizat un număr de 18.532 de secţii de votare. Pentru secţiile de votare din ţară vor fi tipărite 20,1 milioane de buletine de vot, la care se vor adăuga cele destinate secţiilor de votare din străinătate, potrivit comunicărilor ce vor fi efectuate de către Ministerul Afacerilor Externe. A fost stabilit necesarul de 92.660 bucăţi ştampile cu menţiunea „Votat”.
Vor fi realizate 17,7 milioane timbre autocolante, cu menţiunea „Votat” care se aplică, după exercitarea dreptului de vot, numai pe cărţile de identitate. Pentru cetăţenii care au încă buletine de identitate dovada exercitării votului se va face prin aplicarea ştampilei pe una din filele Buletinului de Identitate. În paralel cu măsurile operative, Ministerul Afacerilor Interne va derula şi o campanie de informare a cetăţenilor referitor la prevederile Noului Cod Penal în materia infracţiunilor electorale. Vor exista 20.000 de astfel de afişe care care vor fi postate la fiecare secţie de votare şi sediul instituţiilor cu atribuţii în organizarea procesului electoral. Această campanie este realizată de Ministerul Afacerilor Interne, la tipografia proprie, fără costuri suplimentare. Prefecţii, împreună cu toţi factorii responsabili din judeţ, vor coordona şi urmări modul de finalizare a procesului de repartizare a secţiilor de votare pentru asigurarea măsurilor de protecţie şi ordine publică. Tot prefecţii vor reevalua locaţiile în care se va desfăşura procesul electoral – din punct de vedere al siguranţei acestora, iar acolo unde este cazul vor fi dispuse măsuri de remediere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Adrian Gearâp, preşedintele cu rang de secretar de stat al Administraţiei Fondului pentru Mediu, la discuţii cu primarii dâmboviţeni

Sala mare a Prefecturii Dâmboviţa a fost gazda întâlnirii dintre Adrian Gearâp, preşedintele cu rang de secretar de stat al Administraţiei Fondului pentru Mediu, şi primarii dâmboviţeni. Prezenţi au fost doar 60 de primari dâmboviţeni. La întâlnire au participat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, prefectul Victor Sanda şi administratorul public […]