Published On: lun, dec. 11th, 2017

În etapa a doua, Dâmboviţa a primit 49150 doze de vaccin antigripal

nichiduta.ro

Prin intermediul unui comunicat de presă, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa anunţă că „a primit şi a început distribuţia în teritoriu a vaccinului antigripal. Pentru sezonul epidemic 2017-2018, Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului nostru, în cea de a doua tranşă, un număr de 49150 de doze de vaccin antigripal.
Ca în fiecare an, campania de imunizare antigripală se derulează prin intermediul cabinetelor de medicină de familie. Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire,mai precis persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice,în special cu afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, gravidele, personalul medical.”
Din ultimele raportări efectuate în cadrul sistemului de supraveghere a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului Dâmboviţa nu au fost diagnosticate cazuri de gripă, iar numarul infecţiilor respiratorii este mai mic decât celînregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2016.
Conform estimărilor, în Dâmboviţa sunt necesare pentru campania de imunizare antigripală circa 70000 de doze, din care au fost primate în primele două etape , puţin peste 70%.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro