În două unităţi de învăţământ târgoviştene a fost introdus catalogul electronic

Ş.E.

catalog electronicColegiul Economic „Ion Ghica” şi Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” din Târgoviste comunică, mai nou, părinţilor, prin sms şi e-mail, notele şi absenţele elevilor. Măsura ajută la creşterea performanţelor elevilor şi la reducerea absenteismului.
Părinţii sunt informaţi prin sms, în timp real, de rezultatele sau absenţele elevilor. De asemenea, pot comunica mai uşor cu profesorii şi sunt puşi la curent cu problemele copiilor, pentru a-i putea ajuta. Profesorii deţin tablete, cu care notează informaţiile în catalogul electronic. Astfel, se economiseşte timp. Profesorii nu mai sunt nevoiţi să îşi consume timpul cu activităţi birocratice, cum ar fi raportarea absenţelor sau calcularea mediilor.
„Am ales să folosim catalogul electronic pentru a îmbunătăţi comunicarea cu familiile elevilor şi pentru a facilita gestionarea bazelor de date privind situaţia şcolară a elevilor noştri”, a declarat Suzana Ilie, director al Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgovişte.
„Prin această metodă, părintele află notele primite de la profesori, chiar şi cand notarea se realizează seara, de acasă, si nu mai trebuie să aştepte rezultatul testului până la ora următoare. De această aplicaţie beneficiază părinţii tuturor celor 1170 de elevi ai colegiului”, a declarat Silvia Mareş, director al Colegiului Naţional „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte.
Implementarea acestui proiect s-a făcut la initiaţiva directorilor şi cu sprijinul profesorilor, iar suportul financiar a venit din partea Asociaţiilor de Părinţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Persoanele cu venituri reduse şi cele cu probleme de sănătate vor fi declarate consumatori de gaze vulnerabili

Consumatorii de gaze casnici cu venituri mici şi cei care din motive de vârstă sau sănătate necesită continuarea în alimentarea cu gaze naturale vor fi consideraţi clienţi vulnerabili, potrivit unui proiect de ordin privind furnizarea gazelor naturale la consumatorul final, elaborat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Definirea […]