În Dâmboviţa s-au eliberat 21.936 paşapoarte în anul 2018

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dâmboviţa are un nou şef din luna noiembrie 2018 şi urma susţinerii concursului pentru postul vacant de şef serviciu -funcţionar public cu statut special. Este vorba despre subcomisarul Viorel Niţă. în anul 2018 au fost înregistrate 22224 de cereri (15245 pentru paşapoarte simple electronice şi 6979 pentru paşapoarte simple temporare) cu 3412 cereri mai multe decât în anul 2017, reprezentând o creştere de 18% şi cu 5311 cereri mai multe decât în anul 2016, reprezentând o creştere de 31%.
În anul 2018, la ghişeul serviciului au fost eliberate, 21936 paşapoarte (electronice – 15098, temporare -6838). Au fost solicitate şi distribuite prin curier la domiciliu 398 paşapoarte simple electronice. Au fost anulate 11894 paşapoarte. Au fost declarate pierdute 2184 paşapoarte. Au fost rebutate 40 de paşapoarte: 32 cauzate de laminator şi de imprimantă, 6 rebuturi de emitere şi 2 rebuturi de fabricaţie.
Au fost introduse în sistem 7133 de note (Observaţii) referitoare la deţinătorii de paşapoarte. Au fost efectuate comunicările pentru 629 de cetăţeni care şi-au stabilit în această perioadă domiciliul în străinătate fiind realizate notificările legale pentru actualizarea datelor privind domiciliul, în termenul prevăzut de
lege.
Au fost efectuate 519 verificări în vederea acordării avizului de specialitate solicitat în cazul persoanelor ce au formulat cereri de (re)stabilire a domiciliului în România şi au fost întocmite documentele prevăzute de procedura internă specifică. Au fost realizate activităţile procedurale în cazul a 7 comunicări privind renunţarea la cetăţenia română. Au fost sancţionate cu amendă contravenţională pentru încălcarea prevederilor Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate 173 de persoane.
Au fost înregistrate 12 petiţii, soluţionate conform termenelor şi competentelor legale. S-au mai avut în vedere următoarele activităţi: punerea în aplicare a măsurilor procedurale în cazul persoanelor dispărute, arestate, accidentate, decedate sau aflate în dificultate în străinătate; punerea în aplicare a măsurilor de suspendare temporară a dreptului la liberă circulaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Jandarmii dâmboviţeni, pe urmele vânzătorilor ambulanţi de parfumuri contrafăcute

O patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, care acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, a depistat în parcarea unui supermarket din municipiul Târgovişte trei persoane care abordau trecătorii pentru a le oferi spre vânzare produse la preţuri modice. În urma verificărilor efectuate asupra tinerilor cu vârsta cuprinsă […]