Published On: mie, apr. 17th, 2019

În comuna Valea Mare sunt în plin proces de execuţie mai multe investiţii, vitale pentru comunitate

nichiduta.ro

Comuna dâmboviţeană Valea Mare este un şantier în lucru. Edilul Constantin Miu a făcut o prezentare a tuturor investiţiilor aflate în curs de implementare la nivelul localităţii.
La acest moment se lucrează la proiectul în valoare de 1 milion de euro, finanţat prin AFIR şi vizează extinderea reţelei de canaliyare pe o distanţă de 7,6 Km. Ordinul de începere a lucrărilor s-a dat pe data de 5 martie 2019 iar până în prezent lucrările sunt executate în procent de 20%. În cadrul acestui proiect se vor realiza şi 240 cămine de racord.
Un alt proiect aflat în plin proces de implementare este cel ce vizează amenajarea centrului civic al comunei Valea Marea. Investiţia se realizează în baza unei asocieri între Consiliul Local Valea Mare şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi are o valoare de 680.000 lei. Lucrările sunt realizate în procent de 40%.
Se lucrează şi la realizarea podului peste pârâul Potop. Finanţarea acestei investiţii este prin PNDL, are o valoare de 37 de miliarde lei vechi iar lucrările sunt la un stadiu de 40%. S-a făcut şi o primă decontare pe acest proiect.
Edilul Constantin Miu a vorbit şi depre proiectul privind cadastrarea.
În faza de licitaţie se află şi proiectul ce are ca obiectiv final realizarea unui bazin de înnot . Finanţarea acestei investiţii este prin GAL şi este de 200.000 de euro. Au fost prezentate şi alte proiecte ce contribuie substanţial la dezvoltarea comunei Valea Mare.
Administraţia locală de la Valea Mare are în vedere şi depunerea unui proiect pentru extinderea reţelei de gaze natural cu finanţare prin PNDL. Prin urmare, decizia de săptămâna trecută, prin care Programul Naţional de Dezvoltare Locală a mai venit şi cu această extindere de reţele gaze şi cele de energie electrică, a fost o gură de oxigen pentru toate comunităţile care doresc să-şi extindă reţelele de
gaze.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro