În anul şcolar 2016-2017, elevii se vor întoarce la cursuri mai devreme

Ş.E.

eleviDacă acest an şcolar va începe la 14 septembrie, anul şcolar 2016-2017 va avea o structură puţin diferită. La solicitarea Consiliului Elevilor, cursurile vor începe pe 5 septembrie şi nu pe 14/15, cum se întâmpla până acum.
Chiar dacă elevii se vor întoarce la şcoală mai devreme, acest lucru nu va însemna, însă, şi faptul că va exista o vacanţă de vară mai mare sau că aceasta se va lua mai devreme. Inspectorii şcolari spun că sunt mai multe ipoteze de lucru în acest sens.
Pentru că începem cu 10 zile mai devreme, avem două ipoteze de lucru: fie mărim numărul de săptămâni de cursuri – să ştiţi că avem printre cele mai mici perioade de cursuri efectiv – fie mutăm cumva perioada de vacanţă mai spre sezonul rece. S-ar putea ca şi asta să fie o explicaţie. Adică dacă începem mai devreme să avem cumva vacanţa de iarnă mai mare, ceea ce nu ar fi tocmai rău. Ştiţi că, în ultimii ani, iernile au fost destul de grele la noi”, a declarat Sorin Ion, inspector şcolar general IŞJ Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Chindia Taraoviste cşetta de start Multe noutăţi în lot

Chindia Târgovişte nou promovată în Liga a 2-a a intrat în linie dreaptă. Sâmbătă, 29 august, începe campionatul. În etapa inaugurală „Lăncierii” târgovişteni vor întâlni pe Universitatea Cluj. „Şepcile roşii” au retrogradat sezonul trecut din Liga Întâi. Au plecat foarte mulţi jucători, iar media de vârstă este foarte scăzută. Echipa […]