Published On: vin, mart. 29th, 2013

ÎMPREUNĂ PENTRU SIGURANŢA COPIILOR

nichiduta.ro

prevenireÎn cadrul parteneriatului dintre Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii şi Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual -Focus în domeniul prevenirii dispariţiilor de minori, în luna aprilie 2013 va fi reluată Campania „Împreună pentru siguranţa copiilor”, demarată pe 25 mai 2012 şi întreruptă tot anul trecut din considerente financiare.
„Partenerii acestei campanii sunt Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual – Focus şi Inspectoratul General al Poliţiei Române -Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii”, ne-a declarat comisar şef Nina Tatiana Neacşu. „Obiectivele principale sunt creşterea nivelului de informare a părinţilor şi copiilor în ceea ce priveşte modalităţile de prevenire şi intervenţie în cazul dispariţiei de copii şi promovarea numărului european pentru dispariţii de copii -116.000, grupul ţintă fiind constituit din copiii claselor I-IV şi părinţii acestora.
În prima parte a campaniei a fost desfăşurat modulul „Vacanţă în siguranţă” prin organizarea unor întâlniri tematice cu elevii, concursuri cu premii pe tema siguranţei copiilor, toate aceste activităţi urmărind promovarea unor sfaturi generale pentru siguranţa copiilor din categoria de vârstă vizată, cu accent pe prevenirea rătăcirilor şi accidentelor letale (ex. înec), precum şi sfaturi pentru perioada în care copiii rămân, de regulă, mai mult timp singuri.
Cum spuneam, urmează a doua parte a campaniei, denumită „Înapoi la şcoală – ştiu să fiu în siguranţă”, când vom susţine prezentări în şcoli pe tema dispariţiei de minori. Activităţile se vor desfăşura la una din şcolile Municipiului Târgovişte, pe care o vom stabili cu reprezentanţii I.S.J. Dâmboviţa”, a mai precizat Nina Tatiana Neacşu.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro