Impozite majorate cu 500% pentru clădirile şi terenurile neîngrijite

La iniţiativa primarului Cristian Stan, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de ieri a consiliului local a fost şi proiectul de hotărâre privind majorarea cu 500% a impozitului datorat pentru clădirile şi terenurile neîngrijite. Măsura este conformă Legii administraţiei publice locale şi sunt vizate, deocamdată, imobile şi terenuri aflate în proprietatea a patru societăţi comerciale şi şapte persoane fizice.
Cele mai spectaculoase majorări sunt în cazul clădirii în care a funcţionat fostul centru de calcul -impozit de 142422 lei faţă de 23687 lei cât a fost până acum, fostului restaurant Brotăcei – 4356 lei de la 786 lei şi sediului Oficiului Judeţean de Poştă, din Strada Gării -61794 lei de la 10299 lei. Potrivit legii, dacă impozitele pe aceste clădiri nu vor fi plătite trei ani la rând, acestea ar putea intra în posesia primăriei.
Primarul Cristian Stan este decis să aplice legea în cazul tuturor proprietarilor care îşi lasă în paragină clădirile şi terenurile şi a estimat că este posibil să se ajungă la câteva zeci de cazuri de majorare a impozitelor cu 500%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Recomandarea pentru beneficiarii publici ai PNDR privind diminuarea excedentului bugetar

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale recomandă Unităţilor Administrativ Teritoriale să ia în considerare articolul 6 din Legea nr. 2/ 2018 pentru elaborarea corectă a bugetelor locale aferente anului 2018, care prevede diminuarea excedentului bugetelor locale, înregistrat la data de 31 decembrie 2017, cu sumele destinate implementării proiectelor care beneficiază de […]