Published On: mar, ian. 8th, 2019

Importuri mai mari cu peste 8%

nichiduta.ro

Pentru exportatorii dâmboviţeni, 2018 a fost un an dificil, în care valoarea contractelor externe a stagnat ori chiar a scăzut în multe cazuri. Concret, datele furnizate de Camera pentru Comerţ şi Industrie arată, pentru primele trei trimestre, o scădere cu 0,1% a exporturilor, a căror valoare totală a atins 453,4 milioane de euro în intervalul amintit. În acelaşi timp, importurile au crescut substanţial, cu 8,3%, până la 452,94 milioane de euro. A rezultat un excedent al balanţei comerciale de 0,47 milioane de euro, de peste şapte ori mai mic în comparaţie cu rezultatul din 2017.
Pe grupe de produse, ponderea cea mai mare în contractele de export au avut maşinile, aparatele şi echipamentele electrice (43,3% la export şi 25,8% la import), produse din metale comune (33,9% la export şi 25,8% la import), produse textile (10%). Ponderea industriei chimice în totalul exporturilor dâmboviţene a scăzut sub patru procente, scăderi fiind şi la industria prelucrării lemnului.
Cei mai importanţi parteneri de afaceri ai firmelor dâmboviţene sunt din Turcia, Italia şi Polonia.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro