Importuri mai mari cu peste 8%

Pentru exportatorii dâmboviţeni, 2018 a fost un an dificil, în care valoarea contractelor externe a stagnat ori chiar a scăzut în multe cazuri. Concret, datele furnizate de Camera pentru Comerţ şi Industrie arată, pentru primele trei trimestre, o scădere cu 0,1% a exporturilor, a căror valoare totală a atins 453,4 milioane de euro în intervalul amintit. În acelaşi timp, importurile au crescut substanţial, cu 8,3%, până la 452,94 milioane de euro. A rezultat un excedent al balanţei comerciale de 0,47 milioane de euro, de peste şapte ori mai mic în comparaţie cu rezultatul din 2017.
Pe grupe de produse, ponderea cea mai mare în contractele de export au avut maşinile, aparatele şi echipamentele electrice (43,3% la export şi 25,8% la import), produse din metale comune (33,9% la export şi 25,8% la import), produse textile (10%). Ponderea industriei chimice în totalul exporturilor dâmboviţene a scăzut sub patru procente, scăderi fiind şi la industria prelucrării lemnului.
Cei mai importanţi parteneri de afaceri ai firmelor dâmboviţene sunt din Turcia, Italia şi Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANDREI IVAN VREA SA RAMANA LA VIENA

Morenarul Andrei Ivan (21 de ani) are două mari obiective pentru următorul sezon. Vrea să facă o figură frumoasă la EURO 2019 cu naţionala României şi un transfer definitiv la Rapid Viena. Ivan este împrumutat la Rapid Viena de la FC Krasnodar. Înţelegerea expiră la finalul sezonului. „Vreau să mă […]