„IMPORTATORII DE ARTIFICII 2020” – 770 DE KILOGRAME DE ARTICOLE PIROTEHNICE, INDISPONIBILIZATE

În perioada 26 octombrie – 18 noiembrie 2020, Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, a derulat acţiunea naţională „IMPORTATORII DE ARTIFICII 2020”. A fost verificat modul de respectare a prevederilor legale referitoare la operaţiunile cu articole pirotehnice.
Cele 224 de acţiuni au avut şi scopul prevenirii şi combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice.
În urma a 495 de controale efectuate la persoane fizice şi juridice autorizate/neautorizate să desfăşoare operaţiuni de import/transfer/comercializare articole pirotehnice, precum şi la cele care efectuează jocuri de artificii, au fost întocmite 35 de dosare penale.
40 de persoane sunt cercetate pentru 41 de infracţiuni privind nerespectarea regimului articolelor pirotehnice şi al materiilor explosive.
Pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.000 de lei.
Ca măsuri complementare, au fost indisponibi-lizate, în vederea confiscării, 770 de kilograme de articole pirotehnice de diferite clase şi categorii (toate provenind din săvârşirea de infracţiuni sau contravenţii la regimul materiilor explozive). Totodată, au fost retrase 2 autorizaţii de funcţionare de organele de profil, pentru renunţare sau neprezentare la viză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Asigurare de zonă la accident rutier, în localitatea Valea Voievozilor

Pompierii târgovişteni au fost solicitaţi să intervină în urma producerii unui accident rutier, ce a avut loc pe pe raza localităţii Valea Voievozilor (comuna Răzvad), în care au fost implicate două autoturisme.La locul evenimentului, pompierii de la Detaşamentul Târgovişte s-au deplasat cu o autospecială de intervenţie şi au acţionat pentru […]