Important pentru fermieri: Norma de venit se reduce proporţional cu gradul de calamitare a culturilor agricole

fermieriPurtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură Dâmboviţa, Eugen Marinescu, informează fermierii afectaţi în urma fenomenelor meteorologice extreme că pot beneficia de reduceri importante în cazul impozitelor calculate pe baza normelor de venit. Astfel, potrivit Legii 227, cu aplicare de la 2 iunie 2016, în anul fiscal curent, pentru veniturile realizate de persoanele fizice, individual sau într-o formă de asociere, în cazul în care s-au înregistrat pierderi ca urmare a unor fenomene meteorologice nefavorabile, ce pot fi asimilete dezastrelor naturale – grindină, ploaie abundentă, secetă, inundaţii, îngheţ ori polei – precum şi a epizotiilor care afectează peste 30% din suprafeţele destinate producţiei agricole vegetale sau, după caz, din numărul animalelor deţinute, norma de venit se reduce proporţional cu pierderea respectivă.
Aspect foarte important, constatarea pagubelor şi evaluarea pierderilor se fac la cererea fermierilor pentru care venitul anual se stabileşte pe baza normelor de venit, de către o comisie numită prin ordin al prefectului.
Până la această dată, în Dâmboviţa nu au fost afectate de fenomene meteorologice extreme decât 778 hectare, dintre care 338 hectare de livezi lovite de grindină, 228 hectare cultivate cu porumb – ploi în exces şi grindină, 50 ha legume şi 80 ha rapiţă, fără să fi fost însă întocmite note de constatare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dani Popa, un atacant de rasă Ghiorghi Zotic e de acord cu transferul în Liga I

Dani Popa a fost adus la Chindia acum doi ani de la F.C.M. Târgovişte. Odată cu acesta, de la clubul finanţat de Ghiorghi Zotic au mai venit Daia şi Cernea, care însă nu mai sunt în lotul echipei de pe lângă Turnul Chindiei. Primul evoluează la Gloria Corneşti, iar cel […]