Implicarea tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani în viaţa comunităţii dâmboviţene

Sala Unirii a Consiliului Judeţean Dâmboviţa a găzduit conferinţa de presă organizată în parteneriat cu Asociaţia „Niloran” – în cadrul proiectului „Tineri dâmboviţeni pentru comunitate”.
Proiectul pune accent pe educaţia non-formală, ce presupune sesiuni de training-uri pe tema implicării tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani în viaţa comunităţii şi apropierea lor de instituţiile care gestionează viaţa publică. Acestea se vor desfăşura la mai multe instituţii de învăţământ preuniversitar din Târgovişte – Liceul „Voievodul Mircea”, Colegiul Naţional „lenăchiţă Văcărescu” şi Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu”.
La eveniment au participat: preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, inspectorul şcolar general adjunct, Cristina Stroe, reprezentanţii Asociaţiei „Niloran” – Nicu Taşcă, preşedinte, şi Gabriela Rînciog, vicepreşedinte, Anda Alecu, directorul Liceului Tehnologic „Constantin Brâncoveanu”.
Proiectul este finanţat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi este implementat de Asociaţia „Niloran”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, având ca scop principal creşterea gradului de informare a tinerilor asupra vieţii comunităţii şi dezvoltarea unei atitudini civice şi de participare publică.
Asociaţia „Niloran” este o organizaţie de tineret cu experienţă importantă în domeniul participării publice, având o activitate de aproximativ nouă ani în domeniul educaţiei non-formale.În cadrul celei de-a ll-a sesiuni din acest an, proiectul „Tineri dâmboviţeni pentru comunitate” a câştigat o finanţare nerambursabilă din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.Bugetul total al proiectului este de 16.635 lei, din care contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa este de 14.985 lei (90%), iar a Asociaţiei Niloran – 1.650 lei (10%).Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a precizat importanţa acestor acţiuni în rândul tinerilor: „Mă bucur că noi, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, suntem parteneri în cadrul acestui proiect, menit să sprijine tinerii dâmboviţeni în luarea unor decizii ce privesc viitorul lor. Vreau să mulţumesc pentru implicare în cadrul proiectului lnspectoratului Şcolar Judeţean şi reprezentanţilor celor 3 licee care au fost de acord să se implice în acest proiect. Este vorba despre Liceul „Constantintin Brâncoveanu”, Colegiul Naţional „lenachiţă Văcărescu” şi Liceul Tehnologic „Voievodul Mircea” din municipiul Târgovişte. Astăzi şi mâine vor avea acţiuni în cele 3 licee şi sper ca acest proiect să fie un nou început, sper să dovedim faptul că suntem în stare să implementăm proiecte în parteneriat cu reprezentanţi ai unor ONG-uri (…) Eu cred că trebuie să încercăm să facem, gradual, această informare a tinerilor, cei care într-un fel sau altul vor decide soarta acestei ţări.”
La rândul său, inspectorul şcolar general adjunct, Cristina Stroe, a adăugat: „Ne bucurăm că suntem parteneri într-un astfel de proiect, deoarece sunt importante astfel de activităţi, adevărate exerciţii de democraţie participativă, în care tinerii noştri vor învăţa că este important să devină cetăţeni activi în cadrul comunităţii. Sperăm ca ei să-şi dezvolte o atitudine proactivă, să identifice probleme, nevoi ale comunităţii, să găsească soluţii ale comunităţii, să-şi identifice un rol important în comunitate şi, de ce nu, să-şi dezvolte o carieră pornind de la acest rol. Sperăm ca acesta să fie doar unul din multele proiecte pe care le vom derula pe această temă. La activitate vor participa peste 100 de elevi şi, la final, sper ca noi toţi să spunem că a reprezentat un beneficiu, un câştig pentru elevi, pentru noi, cadrele didactice, şi pentru comunitate.”
Preşedintele Asociaţiei Niloran, Nicu Taşcă, a subliniat importanţa pe care o are participarea publică a tinerilor – prin identificarea rolului pe care îl pot îndeplini în comunitatea locală, prin informarea şi creşterea interesului lor pentru comunitatea locală, pentru creşterea competitivităţii lor pe piaţa muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Acţiunile de protest ale BNS

După decizia Guvernului de a susţine în continuare transferul contribuţiilor sociale aproape exclusiv în sarcina salariaţilor, Blocul Naţional Sindical şi organizaţiile sala membre spun că vor continua calendarul protestelor anunţate în luna octombrie 2017, respectiv organizarea unor mitinguri la nivelul marilor oraşe din România. Acţiunile de protest au ca temă […]