Published On: mie, sept. 13th, 2017

ILEGALITĂŢILE CU PRODUSE ACCIZABILE, IN ATENŢIA POLIŢIEI

nichiduta.ro

Poliţia Română a continuat acţiunile pentru protejarea mediului de afaceri împotriva ilegalităţilor care afectează relaţiile concurenţiale şi mecanismele economiei de piaţă din domeniul importului, producerii şi comercializării de produse accizabile.
Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au constatat aproape 3.000 de infracţiuni, au aplicat peste 2.600 de sancţiuni contravenţionale, au indisponibilizat 90 de autovehicule şi au consfiscat produse energetice, alcoolice şi tutun în valoare de aproape 33 de milioane de lei.
În perioada 1 ianuarie – 31 august a.c., Poliţia Română, prin Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, a desfăşurat, la nivel naţional, acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii din domeniul prelucrării şi comercializării petrolului şi a produselor derivate, a traficului şi comerţului ilicit cu ţigarete şi produse din tutun, precum şi a producerii şi comercializării ilegale a alcoolului şi băuturilor alcoolice. În urma verificărilor efectuate pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigarete şi produse din tutun, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au constatat 2.588 de infracţiuni.
Au fost ridicate 18.673.746 de ţigarete, 7.028 de ţigarete de foi şi 3.376 de kilograme de tutun, valoarea bunurilor consficate fiind estimată la 14.550.000 de
lei.
De asemenea, au fost aplicate 2.621 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 3.893.000 de lei şi au fost indisponibilizate 90 de mijloace de transport.
În domeniul prelucrării şi comercializării petrolului şi a produselor derivate, în urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 86 de infracţiuni şi au fost ridicaţi în vederea confiscării 58.888 de litri de produse petroliere. Valoarea bunurilor indisponibilizate a fost estimată la aproape 14.830.000 de lei.
Acţiunile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor din domeniul producerii şi comercializării alcoolului şi a băuturilor alcoolice au condus la constatarea a 204 infracţiuni.
De asemenea, au fost ridicaţi în vederea confiscării 218.235 de litri de alcool şi băuturi alcoolice, valoarea bunurilor indisponibilizate fiind de peste 3.262.000 de lei.
Poliţia Română, prin Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, continuă activităţile de prevenire a fraudelor fiscale care afectează bugetul general consolidat al statului, pentru a menţine un climat de legalitate în sfera afacerilor.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro