Published On: vin, nov. 18th, 2016

Iarna îşi spune cuvântul în zona montană Padina-Peştera, iar jandarmii sunt pe baricade

nichiduta.ro

jandarmiJandarmii montani de la Peştera şi Zănoaga patrulează preventiv pe traseele frecventate de turişti şi localnici. În prezent, în zona montană Moroeni-Bolboci-Padina-Peştera, iarna şi-a intrat în drepturi.
În scopul evitării unor accidente nedorite şi pentru a fi în siguranţă, Jandarmeria Montană transmite turiştilor următoarele recomandări:
1. Înainte de a pleca în excursie, informaţi-vă temeinic în legătură cu itinerariul propus (dacă este accesibil, marcat sau dacă prezintă porţiuni periculoase), prognoza meteo, condiţiile climatice locale.
2. Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului. Nu trebuie să vă lipsească lanterna, cuţitul, sacul de dormit, trusa de prim ajutor, busola/GPS, mijloace de aprins focul, telefonul mobil.
3. Nu riscaţi să plecaţi singuri la drum şi alegeţi traseele în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică a celui mai slab din grup.
4. Nu deterioraţi amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele.
5. Folosiţi numai traseele marcate. Urmăriţi marcajele de pe traseu. 6. Nu vă abateţi de la traseu şi evitaţi scurtăturile.
7. În cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau al înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană. Pe vreme rea (ceaţă, ger, viscol), deplasaţi-vă în grup compact şi, din nici un motiv, nu rămâneţi în urma grupului.
8. Nu consumaţi băuturi alcoolice deoarece acestea diminuează capacitatea de efort.
9. Autoturismele să fie echipate de iarnă.
În cazul apariţiei unei situaţii de dificultate sau de risc la adresa integrităţii, sănătăţii sau a vieţii puteţi solicita ajutorul Jandarmeriei Montane prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând, pe cât posibil, următoarele:
– datele de identificare ale persoanei care anunţă;
– ce s-a întâmplat;
– câte persoane au nevoie de ajutor;
– unde sunt persoanele aflate în dificultate;
– când s-a produs accidentul.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro