Iarnă în toată regula, în masivul dâmboviţean Bucegi

Iarnă de aprilie, a nins ca în poveşti în masivul dâmboviţean Bucegi, în ultimele 24 de ore. Zona montană Peştera-Padina a fost îmbrăcată de o haină albă de zăpadă.
Potrivit ANMH, şi zona montană dâmboviţeană este vizată de un COD GALBEN de ninsori care a intrat în vigoare pe 6 aprilie, ora 23:00 şi a expirat miercuri seară, 7 aprilie, ora 18:00. Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului.
După expirarea acestui cod a rămas în vigoare o informare meteorologică, valabilă până joi, 8 aprilie, ora 10:00. Fenomene vizate: precipitaţii moderate cantitativ, predominant ninsori; intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.
Vor predomina precipitaţiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15…20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.
Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada. Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată ţara, cu temperaturi minime preponderent negative. Notă: Până sâmbătă (10 aprilie) vremea se va menţine deosebit de rece, iar în cursul nopţilor şi al dimineţilor local se va produce brumă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Controale tematice ale ANSVSA pentru verificarea trasabilităţii şi a conţinutului în reziduuri de pesticide din fructele şi legumele provenite din import şi din comerţul intracomunitar

In perioada 01-26.03.2021 reprezentanţii Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Mureş, Prahova, Giurgiu şi Ilfov, au efectuat controale oficiale la nivelul unităţilor de depozitare a fructelor şi legumelor provenite din ţări terţe şi/sau comerţ intraunional şi în unităţile de comercializare (hipermarketuri/supermarke-turi) conexate cu aceste […]