Hoţii nu dorm, aşa că „Nu-ţi scăpa casa din ochi!”

Ş.E.

prevenireSăptămâna trecută, la Centrul de Prevenire a Criminalităţii Târgovişte, în prezenţa comisarului şef de poliţie Danil Zepişi, din cadrul IPJ Dâmboviţa, şi a Andreei Niţu, reprezentant Groupama Asigurări – Târgovişte, a fost lansată campania naţională de prevenire intitulată „Nu-ţi scăpa casa din ochi!” ce se va derula în perioada mai – iulie, la nivel naţional.
Campania preventivă „Nu-ţi scăpa casa din ochi!” se înscrie în prioritatea naţională privind furturile din locuinţe şi abordează una din categoriile de infracţiuni care are un impact deosebit în ceea ce priveşte percepţia populaţiei cu privire la siguranţa personală. Campania îşi propune să aducă în atenţia cetăţenilor importanţa propriilor atitudini în reducerea riscului victimal, în ceea ce priveşte furturile din locuinţe. Prin intermediul campaniei, persoanele vulnerabile vor afla cum să nu devină victime ale celor care fură din locuinţe.
În acest sens, pentru promovarea mesajelor preventive ale campaniei, la nivelul Judeţului Dâmboviţa au fost realizate scrisori adresate cetăţenilor, care vor fi depuse de poliţiştii de prevenire şi proximitate în cutiile poştale. Totodată, au fost tipărite broşuri şi afişe ce vor fi distribuite asociaţiilor de proprietari din mediul urban. Afişele vor fi expuse la avizierele blocurilor, la sediile unităţilor de poliţie, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice aglomerate. Totodată, în vederea diseminării mesajelor destinate prevenirii furturilor din locuinţe, poliţiştii dâmboviţeni vor organiza întâlniri cu reprezantanţii asociaţiilor de proprietari, asociaţiilor profesionale, cu angajaţi ai unor instituţii sau societăţi comerciale. În cadrul acestor întâlniri interactive, poliţiştii de prevenire dâmboviţeni vor prezenta o serie de măsuri de prevenţie privind protejarea patrimoniului propriu. Pentru ca mesajul campaniei să ajungă la cât mai multe persoane, poliţiştii vor organiza acţiuni de informare în zone cu aflux mare de cetăţeni.
„Furtul reprezintă una din cele mai importante grupe de infracţiuni, deţinând ponderea din totalul infracţiunilor contra patrimoniului, sesizate în 2012 (8.651 infracţiuni contra patrimoniului, din care 5.868 furturi)”, a precizat comisar şef Danil Zepişi. „Comparativ cu anul 2011, se constată o creştere cu 122 a numărului infracţiunilor de furt. În ceea ce priveşte mediul de comitere, în anul 2012, în mediul urban, s-au comis 2.128 infracţiuni de furt, iar în mediul rural 3.740, observându-se că zona cu risc mai ridicat din punct de vedere al furturilor este cea rurală.
Cât priveşte categoriile de furt, ponderea o deţin furturile din locuinţă – 557, urmate de cele din societăţi comerciale – 365, furturi din auto – 233, furturi de animale – 148, furturile de componente din exteriorul auto – 129, furturile personale -55, furturile de auto – 53”, a mai precizat Danil Zepişi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Curcubeul culorilor europene", în dezbatere la CJ Dâmboviţa

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a fost gazda ultimei întâlniri din cadrul unui proiect Comenius, „The Europe Rainbow of Schools” -„Curcubeul culorilor europene”. În acest proiect sunt implicate nouă ţări europene, Austria, Cehia, Polonia, Spania, Italia, Grecia, Turcia, Estonia, Estonia, România fiind coordonatoarea. Proiectul are ca scop cunoaşterea şi promovarea tradiţiilor şi […]