Published On: lun, feb. 19th, 2018

Hoţii de magazine, prinşi de poliţişti

nichiduta.ro

Poliţiştii din Târgovişte şi Pucioasa au fost sesizaţi de administratorii unor societăţi comerciale cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras bunuri din magazine. În urma verificărilor efectuate, au fost identificate trei persoane, cu vârste cuprinse între 12 şi 29 de ani, care, în timp ce se aflau în incinta magazinelor, au sustras produse, trecând pe lângă casele de marcat fără să le achite. Bunurile sustrase au fost recuperate şi predate societăţilor prejudiciate.
Pe numele celor în cauză, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de furt. Recomandări pentru prevenirea şi combaterea furturilor din societăţile comerciale:
Orice neatenţie în ceea ce priveşte depozitarea, manipularea sau paza produselor expuse spre comercializare va fi speculată de răufăcători.
Instruiţi-vă periodic angajaţii, recomandaţi-le să acorde atenţie sporită persoanelor suspecte -potenţiali infractori. În general, aceştia au un comportament specific, privesc mai degrabă în jurul spaţiului comercial şi la persoanele din magazin şi mai puţin la anumite produse.
Cele mai eficiente strategii de prevenire sunt cele care combină dispozitivele tehnice de siguranţă cu vigilenţa angajaţilor.
Eficacitatea camerelor de supraveghere cu circuit închis este sporită de o bună iluminare, de folosirea unor oglinzi amplasate pentru vizualizarea „unghiurilor moarte” din spaţiul comercial, precum şi de un personal bine instruit.
Este recomandat să vă dotaţi magazinul cu un sistem de alarmă şi să apelaţi la serviciile unei societăţi specializate de pază şi intervenţie rapidă.
Amplasaţi, în special în locurile cu risc ridicat, plăcuţe cu mesaje de avertizare prin care se informează publicul cu privire la existenţa unui sistem de monitorizare şi supraveghere. Prezentaţi produsele în vitrine sau tejghele din sticlă, bine fixate, astfel încât să nu poată fi deplasate sau dislocate.
Protejaţi bunurile de mare valoare, oferite spre comercializare, cu senzori racordaţi la sistemul de alarmă.
În cazul în care sunteţi victima sau martorul unei astfel de infracţiuni, anunţaţi de îndată POLIŢIA, apelând gratuit 112!

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro