Hoţii de curent din Bălteni

Nu folosiţi instalaţii clandestine pentru racordarea la reţeaua de energie electrică sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare!
Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Conţeşti au fost sesizaţi, de reprezentanţii unei societăţi de distribuţie a energiei electrice, cu privire la faptul că două persoane, din localitatea Bălteni, ar fi intervenit neautorizat la instalaţia electrică de joasă tensiune şi ar fi sustras energie electrică. În cauză, poliţiştii au întocmit dosare penale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin unitatea de parchet competentă.
Conform prevederilor Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. De asemenea, executarea sau

folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Totodată, art. 228 din Codul Penal, prevede că luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică.
În perioada ianuarie-decembrie 2019, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, au fost sesizate 53 de infracţiuni de furt de conductori electrici, componente ale reţelelor de telecomunicaţii ori de distribuţie a energiei electrice şi alte metale feroase şi neferoase, fiind constatată o scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Percheziţii la Gura Ocniţei şi Moreni

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au desfăşurat cinci percheziţii pe raza localităţilor Gura Ocniţei şi Moreni, la persoane bănuite de comiterea infracţiuni de furt calificat. În sarcina acestora s-a reţinut că, în cursul lunii ianuarie a.c., cei în cauză ar fi sustras combustibil din rezervoarele unor vehicule şi mai […]