Hoţii au dat iama in locuinţele din sudul judeţului Dâmboviţa

În zona de sud a judeţului, s-au înregistrat mai multe furturi din locuinţe. Obiectele de valoare sau banii vor fi întotdeauna în atenţia persoanelor rău intenţionate care concep diverse modalităţi de a şi le însuşi, indiferent dacă acestea se află sau nu într-o locuinţă.
În acest sens, poliţiştii vă recomandă să nu daţi informaţii persoanelor necunoscute despre bunurile deţinute sau despre locaţia lor din interiorul locuinţei. Totodată, este bine să alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor şi să închideţi geamurile de fiecare dată când părăsiţi locuinţa. Fiţi prudenţi! Protejaţi-vă bunurile! Nu depozitaţi în locuinţă sume importante de bani, bijuterii sau obiecte de valoare!
Pentru un plus de siguranţă, montaţi un sistem de alarmare şi conectaţi-l la un dispecerat de monitorizare. În ultima perioadă, în zona de sud a judeţului, s-au înregistrat mai multe furturi din locuinţe.
În prezent, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării persoanelor bănuite, tragerii acestora la răspundere penală şi pentru recuperarea prejudiciului. De asemenea, s-au dispus măsuri de intensificare a patrulărilor atât în mediul urban, cât şi în rural.
Pentru siguranţa dumneavoastră şi a bunurilor din locuinţă, poliţiştii vă recomandă:
– Nu păstraţi în casă sume de bani sau bunuri de valoare! Acestea trebuie ţinute în depozite bancare.
– Nu postaţi pe reţelele de socializare mesaje sau fotografii din care să reiasă că nu sunteţi acasă, chiar dacă lipsiţi pentru câteva ore.
– Nu vă lăudaţi cu bunurile pe care le deţineţi în locuinţă!
– Dacă plecaţi pentru o perioadă scurtă, puteţi aprinde luminile, radio-ul sau televizorul.
– În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere. Rugaţi-le să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze astfel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!
– Când plecaţi de acasă încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin diverse metode, respectiv instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă sau colectarea frecventă a corespondenţei, de către un vecin sau o persoană de încredere.
– Încuiaţi uşile şi poarta chiar şi atunci când sunteţi la domiciliu! Nu lăsaţi ferestrele întredeschise!
– Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să informaţi străinii că aţi plecat de la domiciliu!
– Evitaţi să permiteţi accesul în locuinţă a unor persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea.
– Manifestaţi maximă atenţie dacă persoane străine pătrund în casa dumneavoastră şi nu le lăsaţi nesupravegheate nici măcar pentru câteva secunde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DSV face apel la cetăţeni să respecte măsurile pentru a preveni răspândirea Pestei Porcine Africane

Pesta Porcină Africană este o boală virală a porcinelor domestice şi sălbatice, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de până la 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Virusul acestei boli nu se transmite la om şi nu afectează omul. Pentru această boală nu există vaccin, nici tratament. Singurele metode de prevenţie […]