Published On: vin, apr. 6th, 2018

Guvernul va trimite materiale de construcţii pentru familiile afectate de alunecările de teren din Văleni şi Glodeni

nichiduta.ro

Sinistraţii din localităţile dâmboviţene afectate de alunecările de teren, Glodeni şi Văleni Dâmboviţa, vor primi din partea Guvernului materiale de construcţii, paturi, saltele, pături şi alte ajutoare de urgenţă. Guvernul a aprobat, miercuri, acordarea de ajutoare de urgenţă în valoare de peste 860 de milioane pentru populaţia afectată de inundaţiişi alunecări de teren din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea. Ajutoarele constau în materiale de construcţii şi pentru reparat case, construcţii modulate, paturi, saltele, cearşafuri, pături, set aragaz -butelie. Valoarea totală a ajutorului oferit de Guvernul României este de 860,132 mii lei, produsele constând în materiale de construcţii şi pentru reparat case, construcţii uşoare din elemente modulate, paturi, saltele, cearşafuri, pături, set aragaz -butelie.
Instituţiile Prefectului din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea vor asigura distribuirea produselor, acestea fiind transportate cu mijloace puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne. Autorităţile din Dâmboviţa au făcut o analiză a pagubelor produse de alunecările de teren din Văleni Dâmboviţa şi Glodeni.
Autorităţile din Dâmboviţa au făcut o analiză a pagubelor produse de alunecările de teren din Văleni Dâmboviţa şi Glodeni. Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) mişcarea pământului a produs pagube de aproape 2,2 milioane de lei, însemând case afectate şi drumuri distruse. Valorile estimate de CJSU Dâmboviţa pentru refacerea şi punerea în siguranţă a elementelor de infrastructură afectate (drumuri judeţene şi săteşti, poduri şi podeţe, terasare, etc.) de către Consiliile locale Glodeni, Văleni Dâmboviţa şi de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa, se ridică la valoarea de aprox. 2.150.000 lei. „S-a menţionat că lucrările de expertizare tehnică realizate în zonele afectate au confirmat faptul că procesele sunt active şi pot produce modificări ale situaţiei de calamitate constatate. S-au aprobat propunerile privind alocarea de despăgubiri, constând în materiale de construcţii pentru refacerea locuinţelor afectate şi a anexelor gospodăreşti, în cele 20 de cazuri existente în Comuna Văleni Dâmboviţa. Prin Adresa nr.
2241/01.04.2018, Comitetul
Local pentru Situaţii de Urgenţă Glodeni a transmis hotărârea adoptată prin care comunică faptul că persoanele afectate de alunecările de teren din satul Buşoi, str. Sârbi, refuză atât primirea în regim de urgenţă a unor containere de locuit temporar cât şi ajutorul de stat constând în materiale de construcţie”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro