Published On: joi, aug. 31st, 2017

Guvernul majorează accizele la carburanţi

nichiduta.ro

Alaltăieri s-a decis: guvernul majorează accizele la carburanţi. Deh, este nevoie mare pentru respectarea promisiunilor din Campania electorală, făcute în decembrie 2016. Deci, potrivit unui proiect de ordonanţă de modificare a Codului Fiscal, accizele vor creşte cu 22% pentru benzină şi cu 14% pentru motorină. Astfel, Ministerul Finanţelor propune revenirea accizelor la carburanţi exact la nivelul din 2016, când era în vigoare supraacciza de 7 eurocenţi pe litrul de carburanţi introdusă de guvernul PSD condus de Victor Ponta în 2014. Reamintim: creşterea accizelor pe carburanţi nu era precizată în niciuna dintre variantele programului de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE. Mai reamintim şl faptul că potrivit ultimei variante a Codului Fiscal în vigoare, nivelul accizelor trebuia să rămână neschimbat până în 2020. De fapt, românii au votat, în decembrie anul trecut, fără să-şl dea seama, o nouă scumpire a costului vieţii de zi cu zi, inclusive posibilitatea politicienilor de a-şl face de cap pe spinarea populaţiei de rând. Întrebare, desigur fără răspuns: în 2020 cum vor mai fi fraieriţi românii sau, altfel spus, câţi români vor mai sta în ţară pentru a mai vota o nouă serie de minciuni electorale?
O ultimă precizare: de fiecare dată când un guvern, de după 1992, a introdus o nouă taxă, un nou impozit, o majorare de acciză, toate acestea nu le-au plătit patronii, ci oamenii de rând a căror unică şi stabilă calitate era şi este accea de cumpărători sau consumatori, de produse, de servicii, în preţul cărora patronii introduceau măririle de taxe, impozite, accize, astfel încât nu le scădea deloc profitul, ceea ce ducea la scăderea de cumpărare a omului simplu. Mai are rost să folosim invective la adresa politicienilor şi a patronilor? Nu, nu mai are rost, deoarece soarta românilor de rând, în propria lor ţară este să fie veşnic fraieri, iar destinul politicienilor, în România, este să fie permanent nocivi pentru dezvoltarea economică a oamenilor de rând. Ghinionul românilor este că s-au obişnuit să voteze fără să se gândească la consecinţele votului sau, altfel spus, românii de rând nu au curajul de a lua la întrebări pe jigodiile de politicieni, exceptţnd politicienii de bună credinţă, aceştia din urmă, din păcate, o raritate.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro